x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net Zoom

Net Zoom

30 Aug 2008   •   00:00

http://www.learnaboutrobots.com/industrial.htm: Tot ce vrei să afli despre roboţi poţi să citeşti pe acest site.

http://www.learnaboutrobots.com/industrial.htm
Tot ce vrei să afli despre roboţi poţi să citeşti pe acest site. Secţiunile prezentate pe această adresă cuprind roboţi industriali utilizaţi în misiuni ştiinţifice pînă la roboţi care constituie echipament militar, precum şi diverse alte maşinării care servesc amuzamentului. Site-ul îţi permite însuşirea unor informaţii deosebite, care te vor ajuta cu siguranţă să îţi îmbogăţeşti cultura generală în domeniul roboticii. Tot pe site ai la dispoziţie şi un glosar pentru a verifica termenii ştiinţifici pe care nu îi înţelegi, dar şi o serie de informaţii privind cinematica aflată la baza acestor mecanisme.

 
http://roborama.info/
Dacă eşti pasionat de robotică şi vrei să vezi cît mai multe dintre activităţile pe care le desfăşoară aceste mecanisme, site-ul sus-propus îţi pune la dispoziţie o colecţie impresionantă de filmuleţe care te vor impresiona cu siguranţă. Fie că este vorba despre roboţi bipezi, patrupezi sau octopozi, roboţi-jucării sau de braţe robotice utilizate în scopuri industriale, aici poţi viziona diferitele activităţi în care aceştia sînt implicaţi.

 
www.dailygalaxy.com/my_weblog/2007/04/robots_robotics.html
Află cele mai ciudate şi mai uimitoare detalii privind lumea roboticii. Află care au fost primele planuri înfăţişînd un robot ale lui Leonardo da Vinci, citeşte despre primul cyborg sau despre previziunile privind convieţuirea om-robot. În plus, află despre posibilitatea construirii celui mai straniu robot utilizat în domeniul medical.

 
http://www.wired.com/wired/archive/14.01/robots.html
Consultă lista oferită de autorii acestui site pentru a citi despre cei mai impresionanţi roboţi construiţi de-a lungul timpului. În clasament se regăsesc atît roboţi utilizaţi în spectaculoase misiuni ştiinţifice, cît şi cei din categoria care au făcut senzaţie în lumea cinematografică. Citeşte care au fost ideile aflate la baza construcţiei lor şi despre cum “s-au comportat” ei.

 
http://www.karakuri.info/
Ştim cu toţii că Japonia este cea mai renumită ţară atunci cînd vine vorba despre construirea celor mai fascinanţi roboţi. Acest site îţi oferă suficiente informaţii despre locul de unde a pornit această tehnologie, precum şi despre obiceiurile japonezilor de a construi “karakuri” încă din secolul al XIX-lea, în ce consta această tehnică şi care erau scopurile pentru care erau folosiţi roboţii primitivi. După ce te informezi asupra termenului de “karakuri”, poţi consulta lista subdomeniilor care s-au dezvoltat din construirea primelor dispozitive mecanice, citind şi despre maeştrii japonezi specializaţi în construcţia acestor mecanisme.

 
http://www.ifr.org/
Site-ul Federaţiei Internaţionale a Roboticii îţi pune la dispoziţie cele mai noi informaţii privind acest domeniu. Află de aici cum şi în ce scopuri au fost creaţi cei mai recenţi roboţi. Consultă subcategoria de pe acest site care îţi oferă informaţii generale despre tehnicile care stau la baza construirii majorităţii roboţilor industriali, toate datele fiind însoţite de imagini. În plus, află care sînt statisticile utilizării roboţilor pe plan mondial.

 
http://robots.net/
Site-ul, cu date adăugate la zi, te informează despre cele mai noi produse tehnologice robotizate. Dacă eşti interesat de un anumit robot sau dacă doar vrei să verifici informaţiile pe care le ai despre un astfel de mecanism, aici vei găsi toate răspunsurile. Majoritatea informaţiilor dezvăluite de site-ul robots.net sînt însoţite de fotografii sau imagini video cu ajutorul cărora poţi să realizezi funcţionarea practică a roboţilor.

 
http://robotics.megagiant.com/history.html
Totul cu şi despre roboţi, de data aceasta pe înţelesul celor mici. Copiii au la dispoziţie pe acest site o scurtă istorie a domeniului roboticii pentru a-şi completa cultura generală privind aceste mecanisme. În plus, autorii le oferă şi cîteva trucuri interesante pentru a-şi construi propriile maşinării robotizate acasă, precum şi o serie de linkuri cu informaţii suplimentare.

×
Subiecte în articol: roboti zoom pe net