x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

25 Oct 2008   •   00:00

http://www.cnsa.gov.cn/n615709/cindex.html
De pe site-ul Administraţiei Naţionale Spaţiale a Chinei nu puteţi afla foarte multe informaţii. Chinezii sunt secretoşi când vine vorba de programul lor spaţial, iar acest site este un bun exemplu în acest sens. Cele mai multe informaţii sunt despre cooperarea dintre China şi alte puteri spaţiale ale lumii, precum şi despre misiuni îndeplinite de echipajele chineze în anii precedenţi.

http://www.jaxa.jp/index_e.html
JAXA este Agenţia Japoneză pentru Explorare Aerospaţială. De mai bine de cinci ani, de când a fost creată ca o instituţie administrativă independentă formată din trei organizaţii independente, JAXA are ca misiune cercetarea, dezvoltarea şi lansarea sateliţilor pe orbită. Totodată, Agenţia se implică în numeroase misiuni legate de explorarea asteroizilor şi încearcă în prezent trimiterea pe Lună a unui echipaj uman.

http://www.esa.int
Site-ul Agenţiei Spaţiale Europene, unde lucrează reprezentanţi din 17 state de pe bătrânul continent, oferă tuturor posibilitatea de a se informa cu privire la misiunile de explorare a spaţiului. Site-ul este actualizat periodic. ESA, care are sediul la Paris, vă pune la dispoziţie poveşti fascinante, dar adevărate, din spaţiu, fotografii făcute cu ajutorul echipamentelor de ultimă oră, informaţii despre tehnologie spaţială aplicată pe Pământ, sfaturi utile pentru protejarea mediului de pe Terra, dar şi a mediului extraterestru. Vă lăsăm să descoperiţi singuri şi alte surprize pe care vi le rezervă simpla accesare a acestei pagini de internet.

www.space.gc.ca/eng/default.asp
Ştiri, interviuri, tehnologii spaţiale, instrumente de observare a planetelor, rapoarte şi misiuni spaţiale, fenomene naturale de pe Terra şi din afara ei, precum şi o istorie detaliată a ambiţiilor canadiene de a cuceri infinitul de dincolo de nori – toate acestea şi multe altele vă sunt prezentate pe acest site care aparţine Agenţiei Canadiene de Explorare a spaţiului.

http://www.nasa.gov/
Pagina de internet a Agenţiei Spaţiale Americane este una dintre cele mai bine puse la punct din panoplia site-urilor agenţiilor spaţiale din lumea-ntreagă. Oră de oră, ştirile sunt adăugate pe site, chiar pe prima pagină. Oricine poate accesa site-ul, chiar şi cei mai puţin obişnuiţi cu unii termeni specifici domeniului. Website-ul se adresează atât educatorilor, cât şi studenţilor, presei, legislatorilor, precum şi angajaţilor NASA. Are chiar şi o secţiune de jocuri “spaţiale” adresate copiilor.

http://www.roscosmos.ru/index.asp?Lang=ENG
Acest site aparţine Agenţiei Federale Spaţiale Ruse (Roskomos). Deşi pagina de internet a agenţiei are şi variantă în engleză, totuşi cunoscătorii de limbă rusă sunt mai avantajaţi. Unul dintre cele mai intrigante subiecte – în limba rusă – este cel referitor la Programul Spaţial al Rusiei pentru perioada 2006-2015. Pe site mai puteţi găsi ştiri de ultimă oră, precum şi un orar al lansărilor în spaţiu de către agenţii din întreaga lume.

http://portal.rosa.ro/
Această pagină de internet aparţine Agenţiei Spaţiale Române. Un site sec, construit după modelul website-urilor altor agenţii în domeniu, este încă la început. Este totuşi de remarcat faptul că, deşi nu există ştiri la zi preluate de la partenerii străini, această pagină de internet oferă posibilitatea accesării de linkuri către structuri internaţionale în domeniul spaţial.

http://www.thespaceagency.org
De pe acest site puteţi intra în contact cu foşti astronauţi şi aviatori care au făcut istorie. Dacă sunteţi interesat şi buzunarul vă permite, puteţi chiar să angajaţi un fost astronaut pentru a ţine un discurs la un eveniment pe care îl organizaţi dumneavoastră. Echipa Agenţiei Spaţiale este formată din foşti membri ai misiunilor Shuttle şi Apollo, din directori de zbor, din aviatori cu recorduri excepţionale, precum şi din foşti “ocupanţi” ai Staţiei Spaţiale Internaţionale. Website-ul vă oferă totodată posibilitatea de a intra în posesia, contracost, desigur, unor cărţi documentare de excepţie.

×
Subiecte în articol: site spaţiale zoom pe net