http://semenic.online.ro/:Un site complex, foarte bine pus la punct, al administraţiei Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului, realizat sub îndrumarea Asociaţiei Speologice Exploratorii Reşiţa.
Semenic.online.ro este împărţit în mai multe secţiuni, în care vizitatorii pot afla mai multe despre ecoturism, proiecte ale ONG-urilor, resursele naturale ale locurilor sau siturile istorice de suprafaţă şi din peşterile din zonă: cetăţi, fortificaţii sau chiar peşteri locuite.
http://www.calimani.ro/
Munţii Călimani – un loc legendar, care se spune că mai păstrează încă urme ale haiducilor care se ascundeau cândva în codrii de aici. Unii cred că nici comorile lor nu au fost descoperite încă sau poate comorile lor nu constau în aur, argint şi pietre preţioase, poate sunt doar peisajele în care poţi găsi Izvorul lui Pintea sau "Palma lui Pintea" din stânca Apa Rece. Tot în Călimani se întâlneau odinioară românii din Ardeal, Bucovina şi Moldova la sărbătoarea celor 12 Apostoli, care continua cultul Soarelui de la daci. Pagina www.calimani.ro prezintă toată istoria zonei şi principalele obiective turistice.
http://www.padis.ro/index.html
Munţii Apuseni, cu peisajele lor grandioase, îndeamnă la drumeţie, la comuniune cu natura. Autorii siteului padis.ro încearcă să prezinte cât mai bine, cu informaţii şi imagini, cea mai cunoscută zonă turistică din Apuseni. Aici puteţi descoperi uimitorul complex carstic Cetăţile Ponorului, peşteri, gheţari (cum ar fi Focul Viu – cel de-al treilea ca mărime din România), lacuri subterane, cascade şi chei.
http://www.bmb.ro/
Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, singura rămăţiţă de pe cursul inferior al Dunării după desecarea fostei Delte Interioare, formată din Balta Brăilei şi Baltă Ialomiţei. Toate cele şapte insule existente aici sunt diferite din punct de vedere geo-morfologic. Bmb.ro prezintă istoricul locurilor, atracţiile turistice importante, flora, fauna şi habitatele protejate. Tot aici găsiţi şi proiectele de conservare sau reabilitare în care este implicată în prezent administraţia parcului.
http://www.parcrodna.ro/
Site-ul parcrodna.ro este o prezentare generală a celei mai întinse arii protejate din nordul Carpaţilor Orientali, cu principalele trăsături climatice, geologice, hidrologice şi de floră şi faună. Administraţia siteului îşi prezintă aici planul de management, programele turistice propuse, activitatea şi toate proiecte în care s-a implicat şi se implică.
http://www.bucegipark.ro/
Un site de informare, unde vizitatorii pot afla mai multe despre conceptele de arie protejată, rezervaţie naturală strictă, parc natural, monument natural, etc. Oaspeţii pot consulta aici harta cu traseele şi obiectivele turistice, oportunităţi de cazare şi numerele serviciului Salvamont. Sunt prezentate de asemenea
principalele caracteristici geologice şi climatice şi lista principalelor plante şi animale ocrotite prin lege.
http://www.portiledefierpn.ro/
Parcul Natural Porţile de Fier cuprinde 18 rezervaţii naturale, printre care şi Defileul Dunării, unul dintre cele mai spectaculoase din Europa. Siteul vă prezintă informaţii generale legate de geologia, relieful, clima şi hidrologia zonei, dar şi de flora şi fauna reprezentative pentru parc. Pentru cei care doresc să viziteze Porţile de Fier, siteul oferă hărţi, trasee, ghizi şi posibilităţi de cazare în zonă.
http://www.pcrai.ro
Peisajele naturale care îţi taie răsuflarea şi amplasarea geografică inedită au fascinat locuitorii din împrejurimi din cele mai vechi timpuri. Dacă la început singurii care se aventurau pe cărările munţilor erau doar ciobanii şi vânătorii, din 1842 au fost organizate primele două trasee turistice. Poate cel mai frumos peisaj montan românesc, Piatra Craiului poate fi descoperită în prezent prin intermediul a 30 de trasee, care duc spre Peştera Dâmbovicioara, Prăpăstiile Zărneştilor sau Cerdacul Stanciului. Parcul Naţional Piatra Craiului protejează din cadrul faunei capra neagră, iar din cadrul florei, o plantă unicat în lume: garofiţa Pietrei Craiului.
Citește pe Antena3.ro