x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

06 Dec 2008   •   00:00

Site-ul Human Antomy Online este un laborator de biologie online care are ca obiect de studiu corpul uman.



http://www.innerbody.com/ - Această pagină de internet îţi oferă o variantă interactivă de a învăţa anatomie fără a te încurca în termeni medicali complicaţi. Aici poţi să citeşti despre toate componentele organismului, de la structura scheletului şi sistemul digestiv până la "mecanismul" nervos şi aparatul reproducător.

http://msjensen.cehd.umn.edu/webanatomy/ - Un site destinat celor care au cunoştinţe de bază în domeniul anatomiei. Vă propunem să accesaţi, prin intermediul acestei pagini, o serie de teste cu diferite grade de dificultate, care vă vor ajuta să vă verificaţi cunoştinţele în ceea ce priveşte acest domeniu complex. Împărţite pe categorii, testele sunt extrem de simplu de accesat şi îţi sunt prezentate sub forme variate, de la identificarea imaginilor până la rezolvări contra timp ale întrebărilor.

http://www.instantanatomy.net/ - Site-ul oferă lecţii de anatomie pe înţelesul tuturor. Interfaţa interactivă te ajută să identifici zonele generale ale corpului pe care vrei să le studiezi. Fiecare categorie este împărţită pe subdomenii pentru a-ţi oferi informaţii amănunţite. Toate detaliile sunt însoţite de desene şi diagrame care te ajută să vizualizezi informaţiile pe care le citeşti, pentru o mai bună înţelegere. Astfel, dacă alegi să cercetezi zona cutiei toracice, aici găseşti desene şi explicaţii legate de organele, vasele de sânge, nervii, încheieturile, muşchii sau detaliile despre anatomia de suprafaţă din această zonă.

http://www.ehc.com/vbody.asp - Pe acest site poţi studia amănunţit organe precum creierul, inima sau sistemul digestiv. Pe lângă acestea, există şi o categorie care îţi permite să analizezi componentele scheletului uman. Tot ce ai de făcut este să asculţi vocea naratorului care îţi povesteşte despre acestea, în timp ce pe ecran se desfăşoară imaginile care localizează elementele corpului.

http://www.getbodysmart.com/ - GetBodySmart îţi prezintă o lecţie cu elemente complexe de anatomie şi fiziologie umană. Aflat într-o continuă dezvoltare, site-ul este structurat în categorii care vizează structura scheletului, fiziologia sistemului muscular, sistemul nervos, cel cardiovascular sau aparatul respirator. Fiecare element este prezentat într-o interfaţă interactivă pentru a putea fi observat din mai multe unghiuri. Toate imaginile sunt însoţite de explicaţii detaliate care te ajută să îţi îmbunătăţeşti cultura generală în ceea ce priveşte anatomia umană.

http://www.visiblebody.com/start - Urmând acelaşi principiu al anatomiei interactive, site-ul îţi prezintă acest domeniu în variantă tridimensională. Aici găseşti modele detaliate ale sistemelor corpului care pot fi accesate cu ajutorul unui simplu click al mouse-ului. Pentru a avea acces la toate facilităţile site-ului trebuie să îţi creezi un cont gratuit, altfel având la dispoziţie un tur virtual şi o demonstraţie.

http://www.winkingskull.com/navigation.aspx - Acesta este locul în care găseşti un atlas de anatomie bine organizat din punct de vedere informaţional. Site-ul este extrem de uşor de accesat şi prezintă corpul uman într-o formă foarte atrăgătoare care permite înţelegerea rapidă a informaţiilor. Toate imaginile sunt interactive, permiţându-ţi să roteşti organele cu ajutorul mouse-ului pentru a le studia din mai multe unghiuri.

http://www.imaios.com/en/e-Anatomy - Un site complex de anatomie, care prezintă toate informaţiile într-un mod interactiv, modulele în care sunt structurate acestea fiind uşor de accesat şi explicate într-un limbaj accesibil şi începătorilor în acest domeniu. Aici corpul uman este împărţit în trei categorii – cap şi gât, trunchi şi extremităţi –, fiecare având subdomeniul său de studiu. Cu un simplu click, pe acest site ai componentele corpului uman sub lupă pentru a-i studia detaliile, de la oase până la nervi. Site-ul poate fi consultat atât în limba engleză, cât şi în spaniolă, franceză sau germană.

×
Subiecte în articol: zoom pe net