x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Piloţi fără probleme

Piloţi fără probleme

de Delia Zahareanu    |    31 Ian 2008   •   00:00

După scandalul provocat anul trecut de arestarea astronautei Lisa Marie Nowak, care a asaltat o femeie dintr-o rivalitate născută pentru dragostea unui pilot al NASA, o altă umbră a planat o vreme asupra standardelor etice ale agenţiei spaţiale americane.

După scandalul provocat anul trecut de arestarea astronautei Lisa Marie Nowak, care a asaltat o femeie dintr-o rivalitate născută pentru dragostea unui pilot al NASA, o altă umbră a planat o vreme asupra standardelor etice ale agenţiei spaţiale americane. Zvonuri conform cărora membri ai echipajelor participaseră la lansare în stare de ebrietate au fost respinse de un raport recent publicat, în care se arată că a existat un singur incident de acest fel, dar care s-a datorat “interacţiunii aparente între medicamentele prescrise şi alcool”, în cazul astronautei Ellen Ochoa. Aceasta este în prezent directorul adjunct al Centrului Spaţial Johnson din Huston, relatează Reuters citat de Scientific American.

Raportul şi sondajul au fost ordonate de administratorul NASA, Michael Griffin. “Este aproape imposibil să prezici cu acurateţe acţiuni de acest gen, dar cred că suntem mai bine decât acum un an”, a declarat Richard Williams, directorul pentru probleme de sănătate şi medicale de la sediul NASA din Washington DC. 

×
Subiecte în articol: spatiul cosmic