x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Profeţiile maya despre Apocalipsă, interpretate greşit. Experţii spun că va fi doar începutul unei noi ere

Profeţiile maya despre Apocalipsă, interpretate greşit. Experţii spun că va fi doar începutul unei noi ere

02 Dec 2011   •   08:34
Profeţiile maya despre Apocalipsă, interpretate greşit. Experţii spun că va fi doar începutul unei noi ere

Tablita mayasa descoperita in templul Tortuguero, despre care se spune ca descrie apocalipsa din 2012, arata, de fapt, ca va fi o tranzitie spre o noua era, nicidecum sfarsitul lumii. Potrivit expertului german Sven Gronemeyer, tablita cu mesajul apocaliptic este sparta, ceea ce face ca finalul sa fie indescifrabil, fiecare interpretandu-l cum a vrut.

Inscriptia de la Tortuguero descrie ceva ce ar trebui sa se intample in 2012, ce are legatura cu Bolon Yokte, un zeu maya misterios, asociat si cu razboiul si cu creatia. Sfarsitul pasajului este aprope indescifrabil, insa unii spun ca ar insemna "El va cobori din ceruri".

"Pentru elita din Tortuguero, era clar ca trebuia sa pregateasca zona pentru intoarcerea zeului lor", spune Gronemeyer, potrivit Daily Mail. Expertul precizeaza ca mentionarea anului 2012 nu reprezinta neaparat o referire la sfarsitul lumii, ci poate fi legata si de tranzitia catre "o noua era in calendarul mayas".

Declaratiile expertului vin la mai putin de o saptamana dupa ce arheologii mexicani au facut public faptul ca au descoperit alte inscriptii maya, ce ar putea face referire la "apocalipsa" din 2012.

21 decembrie 2012?

Oracolele au prezis o apocalipsa care va avea loc in timpurile noastre, centrata in jurul anului 2012. Toate sugereaza ca ceva se va intampla in acea zi. In 21 decembrie, in timpul solstitiului de iarna, va avea loc o conjunctura planetara neobisnuita. Se pare ca Pamantul se va alinia cu Soarele, care se va afla in mijlocul ecuatorului galaxiei Caii Lactee, alcatuind ceea ce vechii maya numeau "Copacul sfant".

Susan Milbrath, curator la Muzeul de Istorie Naturala din Florida, a declarat in numele comunitatii arheologice ca nu a fost descoperit, pana in prezent, vreun document care sa ateste ca maya credea ca lumea se va sfarsi in 2012, ci doar ca in acel moment se va incheia un mare ciclu calendaristic, care fara indoiala va avea si urmari la nivel planetar, dar nu neaparat apocaliptice.

"Pentru vechii maya, data reprezinta o mare sarbatoare de incheiere a unui intreg ciclu", spunea Susan Milbrath.

Initial, unii cercetatori au afirmat ca mayasii au anuntat ca Pamantul ar putea fi inghitit de o gaura neagra ori ca o explozie solara sau un asteroid ar putea aduce sfarsitul planetei noastre.

Cititi toate articolele din Editia de colectie a Jurnalului National - Sfarsitul lumii

×