x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Resturi dintr-o rachetă chineză vor cădea pe pământ în zilele următoare

Resturi dintr-o rachetă chineză vor cădea pe pământ în zilele următoare

05 Mai 2021   •   11:54
Resturi dintr-o rachetă chineză vor cădea pe pământ în zilele următoare

Bucăți din racheta chineză Long March 5B vor cădea pe pământ în zilele următoare, scrie DPA. 

Fizicianul Jonathan McDowell de la Centrul de Astrofizică Harvard & Smithsonian din Cambridge, SUA, a declarat că nu se știe unde va avea loc reintrarea în atmosfera terestră.

”În cel mai rău caz va ca un mic accident de avion, dar se va întinde în linie pe sute de kilometri”, a explicat cercetătorul.

El precizează că racheta nu corespunde standardelor actuale iar alte state care au lansat rachete în spațiu s-au asigurat ca resturile acestora să nu rămână pe orbită și au fost programate să se prăbușească în apă.

Nu se cunoaște câte fragmente vor mai rămâne din rachetă după ce va reintra în atmosfera terestră, întrucât va arde, dar cu siguranță va provoca daune. 

”Probabilitatea cea mai mare este ca treapta principală, care orbitează Terra la circa 90 de minute, să cadă într-un loc nelocuit, cum ar fi oceanele, care acoperă 70% din planetă. Posibilitatea ca un individ să fie lovit de resturi spaţiale este extrem de mică, estimată odată la unu din mai multe trilioane”, a scris expertul Andrew Jones, pe spacenews.com.

Racheta chineză a lansat cu succes, săptămâna trecută, modulul central Tianhe, cu o greutate de 22 de tone, al staţiei spaţiale. Evenimentul a marcat începutul construcţiei staţiei spaţiale a Chinei.

×
Subiecte în articol: racheta resturi racheta