x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Rugăciunile ajută mereu!

Rugăciunile ajută mereu!

10 Aug 2007   •   00:00

Ascultă Dumnezeu sau altă entitate rugăciunile noastre?Răspunsul specialiştilor de la Universitatea Arizona este pozitiv.

Răspunsul specialiştilor de la Universitatea Arizona este pozitiv. David R. Hoodge, asistent la secţia de Servicii Sociale a Colegiului De Servicii umaner din cadrul Universităţii Arizona, a efectuat o analiză complexă a 17 importante studii. Acestea studiau efectul rugăciunilor pentru ajutor sau rugăciunile efectuate in beneficiul altor persoane din răndul celor cu probleme medicale sau psihice. O serie de cercetări au relevat un efect pozitiv al rugăciunilor. O altă categorie nu a evidenţiat nici un efect. Specialiştii au efectuat o analiză aprofundată asupra experimentelor empirice pe seama rugăciunilor de ajutor. Cercetările au evidenţiat faptul că rugiunile pentru alţii au un efect benefic. Autorul susţine că studiul său este cel mai complex şi exact pe marginea acestui delicat subiect. Rezultatele obţinute impun continuarea cercetărilor in acest controversat domeniu.

CONTRAINDICAŢII. De asemenea, rezultatele reprezintă un serios argument in sprijinul teoriei potrivit căreia rugăciunile pentru persoanele cu probleme fizice sau psihice le pot ajuta să se insănătoşească. Totuşi, folosirea rugăciunilor ca metodă terapeutică reprezintă un subiect controversat. Deşi Hodge susţine că cercetările sale indică faptul că rugăciunile au o anumită influenţă in cazul persoanelor bolnave, posibilul lor rol in desfăşurarea intervenţiilor chirurgicale este controversat. Există chiar şi "contraindicaţii", un exemplu in acest sens fiind cei care suferă de anumite forme de depresie. Pentru ei este recomandată ca metodă primară de tratament terapia cognitivă, rugăciunile putănd fi folosite ulterior pentru ameliorarea stării lor de sănătate.

×
Subiecte în articol: mistere ştiinţă