x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Şcoala marca Harry Potter

Şcoala marca Harry Potter

07 Sep 2007   •   00:00

Inspirat de filmele din seria "Harry Potter", un magician indian a deschis o Şcoală de Vrăjitorii

Vrăjile făcute de cunoscutul personaj de carte şi film Harry Potter l-au determinat pe un cunoscut magician din oraşul indian Kolkata să deschidă o Şcoală de Vrăjitorii. Aceasta este destinată tuturor celor care ii indrăgesc pe Harry şi magia sa. Pradip Chandra Sorcar, un iluzionist de 61 de ani, care pretinde că făcut să "dispară", pentru căteva zeci de secunde, chiar şi celebrul monument Taj Majal, susţine că Potter a făcut cunoscută magia in intreaga lume, iar o şcoală pentru "discipolii" acestuia se poate bucura de mare succes. Sorcar lu-crează, in prezent, la un Compendiu de Magie Indiană, pe care intenţionează să-l predea la Universitatea de stat Rabindra Bharati, in cadrul unor cursuri postuniversitare. Dacă iniţiativa respectivă va eşua, Sorcar este hotărăt să-şi deschidă propria Universitate de Arta Magiei.

EXPERIENŢĂ. Pradip Chandra a incăntat generaţii intregi de indieni cu numerele sale de iluzionism. El suţine că "vrăjile" se bazează pe o "ştiinţă" veche de 2.000 de ani, ale cărei "legi" s-au transmis pe cale orală din generaţie in generaţie, de la părinţi la copii sau de la profesori la elevi. Sorcar provine dintr-o familie de magicieni şi e asistat pe scenă, in timpul reprezentaţiilor, de soţia sa şi de cele trei fiice. El susţine că, in prezent, magia indiană e prost inţeleasă, oamenii crezănd că aceasta se reduce la trucuri simple, cum ar fi scoaterea unui iepure dintr-o pălărie. Sorcar vrea insă să le dovedească faptul că se inşală şi că "arta magiei" ar trebui predată in şcoli şi universităţi. El suţine că următorul său număr de magie va fi legat de Lacul Dal, aflat in Regiunea Kashmir din Munţii Hymalaia, refuzănd insă să dea amănunte.

CONCURENŢĂ. Popularitatea spectacolelor de magie care, in trecut, reprezentau o importantă formă de divertisment in India a scăzut, in prezent, in favoarea televiziunii şi a internetului.

×
Subiecte în articol: mistere ştiinţă