x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Specii noi

Specii noi

27 Dec 2007   •   00:00

In urma unei expediţii in Papua Noua Guinee, o echipă de cercetători de la Organizaţia ecologistă "Conservation International" a descoperit două specii noi

In urma unei expediţii in Papua Noua Guinee, o echipă de cercetători de la Organizaţia ecologistă "Conservation International" a descoperit două specii noi: un şobolan care căntăreşte 1,4 kg şi un oposum pigmeu, acesta fiind unul dintre cele mai mici mami­fere din lume, relatează BBC. Oamenii de ştiinţă au inregistrat pentru prima dată şi ritualul de imperechere a unor specii rare de păsări. "Este liniştitor să ştii că există un loc pe Pămănt atăt de izolat incăt să fie regatul absolut al naturii sălbatice", a spus conducătorul expediţiei, Bruce Beehler.

 

Maimuţe matematiciene

Macacii se descurcă aproape la fel de bine ca oamenii la aritmetică, scrie revista Nature. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii americani in urma unui experiment care a constat in studiul capacităţii maimuţelor de a aduna, acestea rezolvănd sarcina corect in proporţie de 76%, aproape ajungăndu-i pe studenţii capabili să rezolve corect in proporţie de 94%. Şi primatelor şi oamenilor li s-a prezentat un ecran care afişa două seturi de puncte, urmat de unul care afişa opţiunile pentru suma corectă a celor două seturi anterioare.

 

Lebăda indrăgostită

Petra, lebăda neagră de la Münster, care a făcut o pasiune pentru barca in formă de lebădă timp de un an şi jumătate, are acum o nouă pasiune, o altă lebădă albă şi vie, scrie Spiegel. "Pare să il accepte şi ii permite să mănănce din vasul ei", a spus un reprezentant al grădinii zoologice din Münster. Cercetătorii speră ca Paul, noul venit, să ii distragă atenţia de la fosta ei dragoste, barca-lebădă.

×
Subiecte în articol: natura