x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Top 10 cele mai nesuferite zgomote

Top 10 cele mai nesuferite zgomote

de Irina Stoica    |    16 Sep 2016   •   19:20
Top 10 cele mai nesuferite zgomote

Sforăitul, alarmele auto sau sorbitul din ceai sau cafea sunt printre sursele celor mai enervante zgomote. O spun mii de britanici care au luat parte la un sondaj publicat de Daily Mirror.

Cei mai mulţi au spus că sforăiturile le zgârie cel mai tare timpanele. Şase din 10 subiecţi au spus că ar da orice să nu-şi mai audă partenerii sforăind. Pe locul al doilea se plasează zgomotele făcute de cei care sunt neatenţi când mestecă mâncarea, iar podiumul e completat de lătratul câinilor – supărător, deranjant şi, din păcate, foarte frecvent, cred participanţii la sondaj. Ceva mai rar întâlnit, dar cât se poate de deranjant este, pentru britanici, să audă când cineva zgârie o tablă de scris. Sorbiturile din ceai, cafea sau supe ocupă al cincilea loc, urmate îndeaproape de sunetul isterizant al alarmelor auto. Pe următoarele patru locuri se situează, completând „Top 10”, zgomotul făcut de motociclete, oamenii care vorbesc tare şi „dedicat” la telefonul mobil, sunetul unui motor ambalat la orele mici ale dimineţii şi plânsetul de bebeluş.

Culmea este că sondajul a fost realizat la solicitarea unei firme care produce electrocasnicele pe care participanţii la sondaj le-au catalogat drept cele mai zgomotoase. Producătorul de maşini de spălat a estimat că ar fi o modalitate bună de a sărbători Ziua Naţională dedicată liniştii, scrie The Mirror.

Întrebaţi cât ar fi dispuşi să plătească pentru o oră de linişte în cazul în care nu ar exista o altă soluţie, suma medie rezultată este de 310 lire sterline – echivalentul a aproape 370 de euro.

×
Subiecte în articol: sforăit