x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un cercetător NASA susţine că a descoperit bacterii extraterestre!

Un cercetător NASA susţine că a descoperit bacterii extraterestre!

06 Mar 2011   •   09:45
Un cercetător NASA susţine că a descoperit bacterii extraterestre!
Sursa foto: /Daily Mail

154966-.jpgAstrobiologul Richard Hoover a declarat că a descoperit o formă de viaţă extraterestră, care poate explica apariţia vieţii pe Pământ. El îi invită pe oamnenii de ştiinţă din întrega lume să-i dovedească contrariul.

Concluzia lui Hoover vine după 10 ani în care omul de ştiinţă a studiat bacteriile găsite în meteoriţi care au căzut în diverse locuri de pe Pământ.. "Nu suntem singuri în Univers, iar viaţa extraterestră ar putea avea mai multe în comun cu noi decât am crezut până acum", afirmă specialistul NASA, potrivit Daily Mail.

Hoover a călătorit în zone izolate din Antarctica, Siberia şi Alaska şi a studiat o formă foarte rară de meteoriţi, "CI1 condrit carbonat". Doar nouă astfel de meteoriţi există pe Terra, potrivit omului de ştiinţă.

Biologul a analizat conţinutul meteoriţilor în căutarea microroganismelor. Unele, afirmă el, nu ar fi mult diferite de ceea ce se găseşte pe Pământ. Însă, au fost descoperite şi fosile de bacterii complet diferite, extraterestre.

Richard Hoover susţine că meteoriţii au "împrăştiat" forme de viaţă peste tot în Univers şi că viaţa pe Pământ ar fi început de la bacteriile aduse de asteroizii care au lovit Terra.

"Pot interpreta această teorie prin a spune că viaţa nu se limitează la planeta Pământ. Este un domeniu de cercetare încă virgin pentru că majoritatea oamenilor de ştiinţă spun că această teorie este imposibilă. Interesant este că foarte multe bacterii seamănă foarte mult cu cele pe care le găsim pe Pământ. Însă unele sunt chiar ciudate şi nu seamănă cu nimic din ce am putut identifica până în prezent. Le-am arătat şi altor experţi care au rămas, de asemenea, uluiţi", a mai spus Hoover.

Hoover a descoperit o fosilă de bacterie care nu conţine azot, un element aflat în toate organismele de pe Terra. "Dacă cineva poate explica cum este posibil să ai o fosilă biologică care nu conţine azot, ar fi foarte interesant să aud asta. Nimeni nu a putut să explice", a mai spus cercetătorul.

Studiul său este publicat în numarul din luna martie al revistei Journal of Cosmology. Revista invită comunitatea ştiinţifică internaţională să studieze conţinutul materialului propus de astrobiologul NASA.


×
Subiecte în articol: nasa richard hoover viata extraterestra