x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un deşert australian, teren de antrenament NASA înaintea unei expediţii pe Marte

Un deşert australian, teren de antrenament NASA înaintea unei expediţii pe Marte

15 Iul 2011   •   14:20
Un deşert australian, teren de antrenament NASA înaintea unei expediţii pe Marte

Regiunea Pilbara, o zona desertica din nord-vestul Australiei, va fi folosit ca teren de antrenament pentru oamenii de stiinta care se pregatesc pentru trimiterea unui vehicul spatial pe Marte, pentru a cauta dovezi ale vietii pe aceasta planeta.

Pilbara are un peisaj ce abunda in fragmente de roci si fosile rosii, asemanator cu cel observat pe Marte. Cercetatorii cred ca in Pilbara vor gasi fosile care sa contina probe de forme primitive de viata microbiana, existenta in urma cu 3,5 miliarde de ani.

Guy Murphy, directorul Societatii Marte Australia, unul dintre cei 23 de oameni de stiinta 'detasati' in desertul de la Antipozi, a declarat pentru Daily Telegraph ca 'expeditia ar putea ajuta oamenii de stiinta in cautarea vietii pe Marte, in cazul in care a existat vreodata".

La randul sau, conducatorul expeditiei, Christopher McKay, un oficial NASA, a declarat ca 'ceea ce vedem in Pilbara este o dovada macroscopica a vietii microscopice din urma cu miliarde de ani, iar structurile sunt suficient de mari pentru a putea sa le recunoastem daca le vom regasi pe Marte, acolo unde speram sa ajungem la inceputul lui 2012'.

×
Subiecte în articol: nasa marte australia cercetatori