x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un tânăr de 18 ani va zbura în spațiu cu Jeff Bezos

Un tânăr de 18 ani va zbura în spațiu cu Jeff Bezos

16 Iul 2021   •   14:18
Un tânăr de 18 ani va zbura în spațiu cu Jeff Bezos

Un tânăr de 18 ani urmează să devină cea mai tânără persoană care zboară în spațiu, însoțindu-l pe miliardarul Jeff Bezos la primul zbor uman realizat de compania spațială Blue Origin pe 20 iulie, relatează BBC.

Oliver Daemen va zbura în locul unui ofertant anonim care a plătit 28 de milioane de dolari la o licitație publică.

Câștigătorul licitației nu poate zbura în misiune din cauza schimbărilor de program, a anunțat Blue Origin.

Adolescentul este fiul Joes Daemen, CEO al Somerset Capital Partners.

Daemen și-a asigurat un loc pentru al doile zbor, dar a trecut la primul în momentul în care ofertantul câștigător a ieșit, a spus Blue Origin. Apoi a decis că va zbura fiul său, care este student la fizică.

Acesta va face echipă cu Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, care va deveni cea mai bătrână persoană care a ajuns în spațiu. Jeff Bezos și fratele său Mark sunt ceilalți doi pasageri ai rachetei New Shepard.

Blue Origin nu a spus cât a costat biletul lui Daemen.

Compania intenționează să își lanseze pasagerii la mai mult de 100 km deasupra suprafeței Pământului, ceea ce le va permite să experimenteze lipsa gravitației. Capsula se va întoarce apoi pe Pământ folosind parașute, într-o călătorie care va dura aproximativ 10 minute.

Bezos, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a creat Blue Origin în 2000 și a anunțat luna trecută că el și fratele său vor zbura. Zborul vine după ce miliardarul Sir Richard Branson a ajuns cu succes la marginea spațiului la bordul avionului său rachetă Virgin Galactic, săptămâna trecută.

Mediafax

×
Subiecte în articol: jeff bezos zbor in spatiu