x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Zoom pe Net

Zoom pe Net

01 Noi 2007   •   00:00

Galeria de imagini surprinse in spaţiu de telescopul Hubble te invită să fii martor la cele mai spectaculoase şi misterioase fenomene ale cosmosului.

http://hubblesite.org/gallery/

Galeria de imagini surprinse in spaţiu de telescopul Hubble te invită să fii martor la cele mai spectaculoase şi misterioase fenomene ale cosmosului. Poţi afla cum de unele imagini au forme atăt de neobişnuite, poţi face o călătorie in galaxie cu ajutorul filmului despre naşterea, viaţa şi moartea unei stele sau poţi inţelege ce se intămpă atunci cănd se contopesc două galaxii.

http://dev.live.com/virtualearth/sdk/

La prima vedere este doar harta lumii, dar după căteva click-uri devine cel mai complet ghid. Nu ştii unde este un anumit orăşel dintr-o ţară? Continuă cu zoom-ul şi il vei descoperi pe hartă. Trebuie să ajungi pe o stradă necunoscută, intr-un oraş pe care nu l-ai vizitat pănă acum? Cu mai multe click-uri vei ajunge să vezi şi cele mai neinsemnate străduţe din lume.

http://www.dark-stories.com/eng/home.htm

O serie de poveşti interesante despre fapte neobişnuite intălnite de-a lungul istoriei, despre oameni ciudaţi, catastrofe şi mistere. Află cum a fost furată "Gioconda" lui Leonardo da Vinci in anul 1911, primul mare furt din istoria artei, care este originea sărbătorii Halloween şi cum s-ar putea să nu aibă nici o legătură cu ceea ce inseamnă azi sau care sunt poveştile monstrului din Lochness şi ale lupului ce a băntuit Franţa mijlocului de secol al XVIII-lea.

http://www.dynamicarchitecture.net/

Urmăreşte construcţia unei clădiri dinamice de tip zgărie-nori, un turn cu etajele fabricate "de acasă", in fabrică, independent de locul construcţiei. Etajele se rotesc in jurul unui pilon din beton, in funcţie de soare şi vănt, necesită un timp mult mai scurt de construcţie şi un număr considerabil redus de forţă de muncă. In plus, generează propria energie electrică cu ajutorul panourilor solare şi a turbinelor de vănt. Incredibil pentru moment, dar aceste clădiri chiar vor fi construite, primul proiect va fi in Dubai. Fotografiile generate de calculator, filmul, schiţele şi explicaţiile oferă o imagine asupra acestei inovaţii.

http://www.solarsystem.org.uk/jupiter

Un set de informaţii generale despre planetele sistemului nostru solar, incepănd cu planeta Jupiter. Citeşte de ce aceasta are un cămp magnetic foarte puternic, cum este atmosfera planetei sau de ce se comportă ca un "aspirator" cosmic. Textul este insoţit şi de căteva fotografii ce prezintă căteva aspecte ale lui Jupiter impreună cu explicaţiile necesare. Fiecare planetă din sistemul solar are parte de acelaşi sistem de explicaţii şi fotografii, ceea ce face din acest site un instrument bun de utilizat de către copii şi elevi.

http://www.biotechnologyonline.gov.au/

Ce este biotehnologia? Cum este ea de folos in domeniul agriculturii şi ce legătură are cu medicina şi vindecarea bolilor umane? Acest site educativ oferă explicaţii despre acest domeniu, fiind, pentru elevi, un bun instrument de sintetizare a cunoştinţelor despre clonare, conservarea speciilor de animale pe cale de dispariţie şi aplicaţiile biotehnologiei in industria alimentară.

http://www.world-mysteries.com/

Un site despre misterele planetei noastre şi nu numai. Structurat pe capitole precum "locuri mistice", "scrieri antice", "obiecte arheologice" căt se poate de ciudate şi "misterele ştiinţei", acest site oferă posibile explicaţii despre ciudăţeniile construite de om sau nu. Specialiştii expun teoriile despre Triunghiul Bermudelor, Insula Paştelui sau Atlantida, toate insoţite de fotografii şi desene explicative. Pasionaţii pot citi teoriile interesante despre ce a fost Big-Bang-ul, astronomie in antichitate sau extratereştrii şi cercurile descoperite in lanurile de grău, dar pot citi şi despre viaţă şi ştiinţe stranii precum parapsihologia sau controlul minţii.

http://www.brucevanpatter.com/strangeinventions.html

Autorul propune şi insoţeşte cu desene o serie de patente, dacă nu utile, cel puţin amuzante. Pe lăngă acestea se regăsesc şi un număr de invenţii ciudate, existente deja in Statele Unite, precum detectorul de Moş Crăciun şi cerceii pentru pudeli. Link-ul către pagina principală dezvăluie scopul artistului: acela de a oferi idei creative pentru copii, familie şi profesori.

×
Subiecte în articol: zoom pe net