x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Zoom pe net

Zoom pe net

09 Ian 2008   •   00:00

 

 

 

www.culture.gouv.fr/culture/arcnat/saqqara/fr/intro_flash.htm

 

 

Cu ajutorul acestui site interactiv puteţi vizita  mormântul lui Akhethetep din Saggara, mormânt mastaba a cărui capelă se află din anul 1903 la Muzeul Luvru din Paris. Un tur virtual, care vă poartă de-a lungul istoriei Egiptului antic, o excursie cu ajutorul cursorului de mouse, în cadrul căreia vi se arată stilul construcţiei, vi se explică hieroglifele de pe pereţii mormântului şi semnificaţiile obiectelor găsite în interiorul său.

 

 

http://www.culture.gouv.fr/culture/archeosm/fr/index.html

 

 

V-aţi întrebat vreodată prin ce treceau scafandrii la primele scufundări? Citiţi cu lux de amănunte despre primele costume, aflaţi care au fost primii exploratori şi încercaţi să împărtăşiţi experienţele acestora urmărind etapele descoperirii mărilor de către oameni în echipă. Apoi comparaţi cu tehnologia scafandrilor din ziua de azi şI citiţi despre locurile preferate de arheologii subacvatici pentru cercetări precum Marea Mediterană, Oceanul Atlantic sau portul egiptean din Alexandria. La final vizitaţi grota submarină Cosquer, ce datează din perioada Paleoliticului, peşteră în care accesul se face printr-un tunel de 175 de metri, aflat sub nivelul mării.

 

 

www.thinktechnologies.com/portfolio/demos/submarine.html

 

Site-ul Living Science propune un tur virtual subacvatic cu submarinul. Cele două opţiuni ale călătoriei sunt un tur pe fundul oceanului sau doar în apele lagunei, în ambele excursii având posibilitatea să studiaţi tipurile de peşti care trăiesc în aceste zone, de la rechinul cu nas ascuţit sau peştele-sabie până la tonul de mare, peştele de lagună pinfish şi pompano.

 

 

http://www.woodlands-junior.kent.sch.uk/revision/Science

 

Secţiunea “Ştiinţă” a acestui site este dedicată elevilor, pentru a-şi consolida cunoştinţele despre domeniile ştiinţelor naturale, fizicii sau astronomiei cu ajutorul testelor propuse pentru aceste categorii. Un instrument de studiu bun şi pentru începători, deoarece exerciţiile sunt pe mai multe categorii de dificultate. Un plus este varianta “Vrei să fii miliardar?”, adaptată temelor ştiinţifice.

 

 

http://www.ecoheritage.cpreec.org/04_03_sacred_animals.html

 

Când vine vorba despre animale sfinte, în India, în mintea tuturor apare cuvântul “vacă”. Dar în această ţară există mult mai multe animale protejate din punct de vedere religios, deoarece prezenţa lor se regăseşte în multe dintre tradiţiile specifice diferitelor regiuni din India. Aflaţi care sunt animalele, precum şi ce le leagă de diferitele zeităţi, accesând acest site care prezintă, pe mai multe categorii, animale sfinte. Citiţi de ce doar unele sunt sacrificate, cum de altele sunt de neatins şi motivele pentru care au ajuns să fie permanent prezentate în picturi şi desene.

 

 

http://www.sacredplanttraditions.com

 

 

“Sacred Plant Traditions” arată care sunt efectele folosirii plantelor atât ca hrană cât şi în medicină, şi încearcă să aducă în viaţa de zi cu zi practici şi tradiţii legate de plante, obiceiuri ce datează de sute de ani şi au la bază credinţa în puterea pe care o au acestea asupra organismului uman. Site-ul este construit de un grup de oameni de ştiinţă specializaţi, care au ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos.

 

 

http://library.thinkquest.org/C0111882

 

O lume interactivă a iluziilor optice, un site bun pentru cei care doresc să citească mai multe despre cum se produce fenomenul “fata morgana” sau să afle cât de interesantă poate fi această artă. Care este graniţa dintre real şi imaginaţie sau cât de mult îţi poate fi păcălită privirea sunt întrebări care îşi găsesc răspunsul pe acest site, printre imagini şi teste interactive.

 

http://www.mysticaluniverse.com/mystical_creatures/

 

Fiecare dintre noi a auzit până acum despre ciudatele creaturi despre care se spun nenumărate poveşti în lume precum Monstrul din Lochness sau Bigfoot, dar cât se cunoaşte de fapt despre aceste mituri? Citiţi atât despre cele două nume menţionate mai sus, cât şi despre alţi monştri precum Chupacabra, care bea sânge de capră, sau Lechusa. Poveşti arăbeşti cu fantome, mituri europene sau americane, istorisiri din toate colţurile lumii, pe toate le regăsiţi cu explicaţii pe acest site structurat pe mai multe categorii.

 

×
Subiecte în articol: zoom pe net