x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă ZOOM pe net: adrese utile

ZOOM pe net: adrese utile

27 Dec 2007   •   00:00

http://www.bbc.co.uk/sn/games/

BBC iţi oferă o gamă intreagă de jocuri pe teme legate de natur&a

http://www.bbc.co.uk/sn/games/

BBC iţi oferă o gamă intreagă de jocuri pe teme legate de natură, numai bune să iţi petreci timpul in incercarea de a descoperi dacă ai calităţile necesare pentru a fi paleontolog sau dacă poţi supravieţui in habitatul unei vulpi. Foloseşte-te de talentul tău culinar pentru a pregăti o masă pentru regele junglei, testează-ţi cultura legată de vecinii Pămăntului şi părăseşte jungla cu ajutorul memoriei.

 

http://www.pbs.org/wgbh/nova/everest/history/

Escaladează virtual Everestul urmănd cele mai cunoscute rute folosite de către alpinişti şi află ce se poate intămpla corpului uman atunci cănd este expus la altitudini mari. Ascultă părerile experţilor şi rezolvă testele propuse de aceştia pentru a afla căt de mult suportă creierul tău. De asemenea, citeşte cum este să urci pe acest vărf fără surplus de oxigen, una din celebrele poveşti ale secolului XX, spusă de John B. West in legătură cu expediţia lui Edmund Hillary, şi consultă istoria incercărilor de escaladare a Everestului.

 

http://www.culture.gouv.fr/culture/arcnat/chalain/en/

Vizitaţi malurile lacurilor din regiunile Chalain şi Clairvaux din munţii Jura, Franţa. Zona acestor lacuri are cea mai mare densitate a aşezărilor din perioada Neolitcului şi a Epocii de Bronz din Europa de Vest, iar rămăşiţele de sub ape nu pot fi scoase, deoarece s-ar deteriora, aşa că autorul site-ului vă invită să participaţi la un tur virtual pentru a descoperi viaţa oamenilor preistorici.

 

http://www.piratesinfo.com/

Acest site vă prezintă Istoria piraţilor din toate timpurile, din Antichitate pănă in Evul Mediu, impactul pe care l-au avut aceştia, şi biografii ale piraţilor celebri. Nu ştiţi cum sună Codul după care se ghidau aceştia? Aici găsiţi explicat fiecare simbol al piraţilor, rangurile acestora, fiecare legendă şi toate tipurile de bărci pe care le foloseau, toate bine structurate şi uşor de parcurs, precum şi explicaţii al pirateriei contemporane.

 

http://www.eduweb.com/amazon.html

Explorează geografia Amazonului cu ajutorul jocurilor şi al acti­vităţilor educaţionale, invaţă despre pădurile tropicale şi studiază-i pe oamenii care trăiesc in această zonă. Poţi incerca să conduci un proiect de ecoturism in regiune pentru a vedea dacă reuşeşti să te descurci in susţinerea lui, iar la sfărşit, citeşte raportul de cercetări pe care se bazează activităţile propuse pe site.

 

http://www.lairweb.org.nz/vulture/

Majoritatea vulturilor sunt astăzi pe cale de dispariţie, un număr mare de subspecii fiind rare şi supuse riscului, de aceea site-ul prezintă ilustraţii ale reprezentanţilor acestora pentru a aduce in atenţia publicului ameninţarea cu dispariţia la care sunt supuse aceste păsări. Citeşte despre logica după care sunt denumite speciile de vulturi şi consultă detaliile care insoţesc fotografiile şi desenele. Imaginile sunt făcute de diverşi fotografi care au permis publicarea lor aici, iar pe site există opţiunea de a publica propriile fotografii cu vulturi pentru a ajuta la completarea colecţiei.

 

http://eol.jsc.nasa.gov/sseop/clickmap/

Fiecare dintre noi a văzut cel puţin o dată o fotografie a Pămăntului din spaţiu, dar căţi dintre dumneavoastră au văzut nenumărate unghiuri de fotografiere a acestuia? Acest site işi propune să vă ofere o gamă intreagă de fotografii ale Planetei Albastre, pe lăngă acestea adăugănd şi fotografii cu activităţile astronauţilor in spaţiu, in sau in afara vehiculului de deplasare. Membrii ai echipelor NASA au fotografiat pănă acum aproape 450.000 de imagini pe parcursul a peste 30 de ani, aceştia fiind antrebaţi nu numai să observe ştiinţific fenomenele ecologice, geografice sau meteorologice, ci şi să folosească aparatura fotografică profesională.

 

http://www.chemicalelements.com/

Un instrument util copiilor din şcoala primară, acest site interactiv cu tabelul lui Mendeleev are explicaţii pentru fiecare element chimic. Fiecare grupă de elemente chimice este redată identic, singura diferenţă fiind adăugarea detaliilor pentru ca puştii să nu aibă nevoie de ajutorul profesorului atunci cănd au uitat o explicaţie dată de profesor la ora de chimie.

×
Subiecte în articol: zoom pe net