x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 11% dintre internauţii români citesc sau scriu, zilnic, informaţii pe bloguri

11% dintre internauţii români citesc sau scriu, zilnic, informaţii pe bloguri

30 Mar 2010   •   00:00

Un sfert dintre utilizatorii români de Internet din mediul urban citesc presa online şi folosesc reţelele sociale zilnic, conform unui studiu realizat pentru Mediafax de firma de cercetare 360insights.



Potrivit studiului, 12% dintre utilizatori folosesc Internetul pentru a citi presa online de mai multe ori pe zi, iar 15% pentru a o citi o dată pe zi. De asemenea, 4% accesează site-urile de informaţii de 4-5 ori pe săptămână, 4% de 2-3 ori pe săptămână, 11% mai rar, iar restul niciodată.

În privinţa reţelelor sociale, precum Facebook sau hi5, 12% dintre internauţi spun că le folosesc de mai multe ori pe zi, iar 10% - o dată pe zi.

Analiza mai arată că 11% dintre utilizatori citesc sau scriu informaţii pe bloguri zilnic, iar 14% intră pe forumuri cu aceeaşi frecvenţă pentru a citi sau a scrie pe aceste platforme web.

Folosirea e-mail-ului şi a messenger-ului reprezintă cele mai frecvente activităţi ale internauţilor: jumătate dintre ei utilizează poşta electronică cel puţin o dată pe zi şi poartă conversaţii zilnic cu apropiaţii prin intermediul messenger-ului sau al altor aplicaţii similare.

Sondajul a fost realizat de 360insights în rândul a 800 de persoane din mediul urban, femei şi bărbaţi, cu vârste între 16 şi 64 de ani.

×
Subiecte în articol: redactie