x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 14 programe în format digital

14 programe în format digital

05 Mar 2009   •   00:00

Ministerul Comunicaţiilor va atribui, până la 1 august, două frecvenţe pentru transmisia a 14 programe TV în format digital la nivel naţional. Contruirea reţelei presupune o investiţie de 12 milioane de euro pentru o acoperire de 90% din teritoriul României, până în 2012.



Prin cele două frecvenţe vor fi transmise programele operatorilor cu licenţă naţională terestră TVR 1, TVR 2, Antena 1, Prima TV, Realitatea TV, Pro TV şi Naţional TV.

Celelalte şapte posturi care vor emite în sistem digital vor fi desemnate de CNA, ţinând cont de conţinutul programelor oferite şi de diversitatea acestora. Operatorii care vor implementa acest sistem digital de transmisii nu vor mai fi obligeţi să plătească taxe de licenţă pentru a folosi cele două frecvenţe allocate. Potrivit MCSI, recepţia celor 14 programe în sistem digital se va face gratuit.

După finalizarea implementării acestui program vor mai fi scoase la licitaţie încă patru frecvenţe naţionale digitale terestre care vor permite transmisia a încă 28 de programe sau transmisii de conţinut multimedia.

×
Subiecte în articol: IT