x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 8 erori pe care să le evitaţi când setaţi fotografia de profil pe LinkedIn

8 erori pe care să le evitaţi când setaţi fotografia de profil pe LinkedIn

de Anca Arambaşa    |    19 Oct 2016   •   20:45
8 erori pe care să le evitaţi când setaţi fotografia de profil pe LinkedIn
Sursa foto: flickr.com

Puţini ştiu despre faptul că angajatorii caută profilele candidaţilor pe reţelele sociale înainte să stabilească un interviu, pentru că vor să îşi facă o idee despre cine ar putea intra în compania lor. Utilizatorii, la rândul lor nu cunosc impactul postărilor zilnice şi mai ales a fotografiei de profil, cea care pune de fapt eticheta asupra lor.

Imaginea de profil a unei persoane pe reţelele sociale este prima informaţie despre acea persoană, primul indiciu şi prima portiţă către explorarea contului utilizatorului. Este cel mai important detaliu despre o persoană pentru că acea fotografie este crucială: ea va stabili dacă cititorul va continua să caute mai multe informaţii, sau nu, sau, în cazul unui job, va stabili contactarea persoanei pentru stabilirea interviului, sau nu.

LinkedIn este o reţea de socializare pentru mediul de afaceri, fiind folosită pentru căutarea grupurilor de interes, a unui loc de muncă, a unor companii sau a persoanelor cu aceleaşi interese profesionale. Mai puţin cunoscută la noi în ţară, LinkedIn are un succes notabil în Europa, mai ales în Statele Unite ale Americii, unde îşi are şi sediul, în California. Fondată în 2003, reţeaua de socializare avea un profit de 972 de milioane de dolari în 2012 şi 238 de milioane de utilizatori. În România, mai mult de 400 de mii de persoane au profiluri pe această reţea. Anul acesta, LinkedIn a fost cumpărată de Microsoft, scrie news.microsoft.com.

Koka Sexton a lucrat pentru LinkedIn şi vrea să dea o mână de ajutor utilizatorilor acestei reţele, relatează cotidianul spaniol La Vanguardia. El a publicat pe blogul său opt erori pe care trebuie să le evite persoanele atunci când vor să-şi seteze fotografia de profil:

1. O imagine veche (din copilărie sau de câţiva ani)

2. Fotografiile cu umbre, întunecate, sau obscure

3. Fotografiile de la petreceri

4. Imaginile senzuale, în poziţii provocatoare

5. Imaginile în care sunteţi supăraţi, nervoşi

6. Evitaţi pozele cu animalele de companie

7. Selfie-urile

8. Este obligatoriu să vă puneţi o fotografie şi să nu lăsaţi spaţiul liber

 

Citeşte şi MIŞCARE MAJORĂ - Microsoft preia reţeaua de socializare LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari

Conturi Google și Facebook anchetate de autorităţi

 

 

×