x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Abuzurile la 112 se “tratează” cu SMS-uri de avertizare

Abuzurile la 112 se “tratează” cu SMS-uri de avertizare

de Alexandru Radescu    |    09 Iun 2010   •   00:00

Conform unui proiect al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii, abonaţii operatorilor de telefonie mobilă care apelează abuziv numărul de urgenţă 112 de două ori în aceeaşi zi vor primi un SMS prin care vor fi avertizaţi cu privire la încălcarea legislaţiei în vigoare.

În cazul celor care au apelat abuziv de cel puţin şase ori în cursul aceleiaşi zile, suplimentar faţă de transmiterea SMS-ului, apelurile vor fi redirecţionate, timp de cinci zile, către un serviciu automatizat înainte ca apelul să fie transferat către un operator 112.

În ceea ce priveşte apelurile abuzive efectuate din reţelele publice fixe de telefonie, în cazul în care sunt înregistrate mai mult de 2 asemenea apeluri în cursul aceleiaşi zile, se propune redirecţionarea, timp de 5 zile, a apelurilor către o platformă interactivă, prin intermediul căreia se transmite apelanţilor înainte de a fi direcţionaţi către un operator 112, un mesaj vocal automat.


Apelurile involuntare (apelurile „Silenţioase" şi apelurile „Număr greşit") efectuate din reţelele publice fixe sau mobile de telefonie vor fi redirecţionate în mod automat, exclusiv pe durata zilei în care au fost efectuate, către un serviciu automatizat prin intermediul căruia apelantul va fi informat, că a apelat serviciul de urgenţă 112. |n cazul în care doreşte să solicite serviciile de urgenţă, trebuie să apese tasta 5 de două ori. În cazul în care, după o aşteptare de 20 de secunde, apelantul nu efectuează procedura solicitată, este deconectat.

Stabilirea altor măsuri, precum blocarea temporară a apelurilor către serviciul de urgenţă 112 sau a serviciului de telefonie, implementate în alte state, necesită modificarea cadrului primar din România şi, deşi au fost luate în cosiderare de ANCOM, nu au putut fi incluse în setul de măsuri propuse în acest proiect de decizie.


×
Subiecte în articol: redactie