x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Acer intră pe piaţa tablet PC, unde vrea cotă de 15% şi locul doi, după Apple

Acer intră pe piaţa tablet PC, unde vrea cotă de 15% şi locul doi, după Apple

02 Dec 2010   •   18:16

Livrările vor începe trimestrul viitor, producătorul de PC-uri din Taipei urmând să intre pe o piaţă unde vânzările ar putea atinge anul viitor 50 de milioane de unităţi, a declarat directorul general al Acer, Gianfranco Lanci.

Acer este cel mai mare producător de netbook-uri la nivel mondial.

Estimările făcute de Lanci sunt de două ori mai mari decât cele anunţate de JP Morgan Chase în noiembrie.

Anunţul evidenţiază intensificarea concurenţei pentru locul al doilea pe segmentul tablet PC-urilor, companii precum RIM şi Samsung încercând să ofere alternative la iPad.

Acer a prezentat în noiembrie trei tablet PC-uri, două cu sistem de operare Android produs de Google şi una cu sistemul Windows al Microsoft.

Preţul ar putea fi cuprins între 299 dolari şi 599 dolari, în funcţie de configuraţie, mărimea ecranului şi conectivitate, a mai spus Lanci. Pentru Statele Unite, preţurile vor fi de 499-829 dolari.

Samsung a prezentat modelul Galaxy Tav în septembrie, în timp ce RIM intenţionează să lanseze aparatul BlackBerry PlayBook în trimestrul viitor.

Compania de analiză a pieţei Canaccord Genuity anticipa în septembrie că vânzările de iPad-uri aproape se vor dubla anul viitor, la 25,5 milioane unităţi, în timp ce Samsung va comercializa şase milioane de tablete, iar RIM cinci milioane de PlayBook.

×