x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Acţionarii Asesoft vor prelua 60% din Flanco

Acţionarii Asesoft vor prelua 60% din Flanco

16 Sep 2010   •   00:00

Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă, care deţin grupul Asesoft, vor prelua 60% din acţiunile retailerului de electronice şi electrocasnice Flanco, aflat în insolvenţă, şi vor realiza, în perioada următoare, o infuzie de capital de 4 milioane de euro pentru dezvoltarea companiei.
Totodată, restul de 40% va fi deţinut de cele trei bănci creditoare ale Flanco, ING, Unicredit şi BRD. Acestea vor primi în maximum şase luni 10 milioane de euro, sumă menţionată în planul de reorganizare a retailerului.
"Flanco este pentru noi o investiţie, o oportunitate. Situaţia actuală a companiei ne face încrezători că vom putea dezvolta profitabil business-ul Flanco, brand-ul fiind unul dintre cele mai cunoscute de pe piaţa locală electroIT. Decizia de a investi în Flanco este una naturală pentru dezvoltarea grupului nostru de firme, completând foarte bine în retail-ul clasic prezenţa noastră din zonele de retail online şi distribuţie", a declarat Iulian Stanciu, ac?ionar Asesoft, citat de Mediafax.
Stanciu şi Ghiţă au preluat pachetul majoritar al Flanco printr-o firmă nou-înfiinţată, Asesoft Web, la care cei doi deţin câte 50% din acţiuni.
"Firma Asesoft Web a fost creată iniţial pentru un alt proiect de-al nostru, însă am decis să o folosim pentru această preluare. În continuare este posibil să vindem acţiunile pe care tocmai le-am dobândit la Flanco sau să ajungem să deţinem o participaţie de 100% din titluri. Momentan nu este nimic prevăzut, opţiunea noastră a fost doar să ajungem în acţionariatul companiei alături de cele trei bănci finanţatoare ale Flanco", a afirmat Stanciu.
El a adăugat că au existat discuţii pentru preluarea pachetului de acţiuni de un an şi jumătate.
Stanciu a mai spus că brandul Flanco va fi păstrat.
Consiliul Concurenţei va fi notificat despre intenţia de investire a acţionarilor Asesoft în New Flanco, iar tranzacţia va fi pusă în aplicare după obţinerea avizului.
Reprezentantul Casei de Insolvenţă Transilvania, Andrei Cionca, prezent la conferinţă, a declarat că procedura de insolvenţă a Flanco va fi finalizată în circa o lună.

×
Subiecte în articol: IT