x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Adio tarife de roaming

Adio tarife de roaming

18 Mar 2014   •   12:09
Adio tarife de roaming

Pe ordinea de zi a Parlamentului European vor fi săptămâna aceasta sfârşitul taxelor de roaming şi ameliorarea protecţiei muncitorilor detaşaţi în alt stat. Marţi, deputaţii europeni de la comisia pentru industrie, cercetare şi energie vor vota pentru eliminarea taxelor de roaming. Comisia Europeana propune o autorizaţie unică de funcţionare în toate cele 28 de state membre (în loc de 28 de autorizaţii), un prag legal sever pentru reglementarea subpieţelor de telecomunicaţii. De la 1 iulie 2014 ar urma să se desfiinţeze taxele pentru apelurile primite în roaming. Conform propunerii, companiile nu ar mai putea percepe pentru un apel efectuat într-o reţea fixă din interiorul UE un tarif mai mare decât pentru un apel naţional interurban. Tariful pentru apelurile efectuate într-o reţea mobilă din interiorul UE nu ar putea depăşi 0,19 euro pe minut (plus TVA). La stabilirea preţurilor, “companiile ar putea recupera costurile justificate în mod obiectiv, însă ar dispărea profiturile arbitrare realizate din apelurile efectuate în interiorul UE”, se arată în planul de reformă al CE.

Ameliorarea protecţiei muncitorilor detaşaţi

Tot marţi, deputaţii europeni de la comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale vor vota un acord cu statele membre pentru ameliorarea protecţiei muncitorilor detaşaţi în alt stat UE. Noile reguli doresc o mai bună diferenţiere între detaşarea autentică şi încercările de a evita respectarea legislaţiei UE. Comisia pentru afaceri economice va dezbate cu preşedinta comitetului de supraveghere BCE, Danièle Nouy, sistemul unic de rezoluţie şi evaluarea activelor bancare.

Miercuri, negociatori de la Parlamentul European şi Consiliu se vor reuni pentru a avansa în acordul privind mecanismul de rezoluţie bancară. Părerile sunt, încă, împărţite. Folosirea frauduloasă a fondurilor UE (corupţie, spălarea banilor şi obstrucţionarea procedurilor de achiziţii publice) va fi sancţionată penal conform legislaţiei ce va fi votată joi în comisiile pentru libertăţi civile şi control bugetar. Reducerea poluării aerului de către avioane este scopul legislaţiei privind permisele pentru emisiile din aviaţie. Aceasta se va aplica întâi zborurilor interne UE, apoi celor externe şi va fi votată miercuri în comisia pentru mediu.

Joi, comisia pentru comerţ internaţional va vota reducerea sau eliminarea taxelor vamale pentru importurile din Ucraina, ca parte din pachetul de ajutor UE către această ţară.

×