x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Adrese de e-mail ale posesorilor de iPad, pe mâna hacker-ilor

Adrese de e-mail ale posesorilor de iPad, pe mâna hacker-ilor

10 Iun 2010   •   00:00

Hackerii au reuşit să obţină adresele de e-mail a circa 114.000 de posesori de iPad, dintre care numeroase personalităţi precum primarul oraşului New York, Michael Bloomberg.

Versiunea de iPad vizată dispune de acces 3G şi abonament la operatorul telecom AT&T, potrivit site-ului Valleywag (valleywag.gawker.com)

Între cele 114.000 de adrese de e-mail, numeroase aparţin directorilor de companii, oficialilor miltiari sau personalităţilor politice, precum şeful de cabinet al Casei Albe, Rahm Emanuel, sau directoarea generală a cotidianului New York Times, Janet Robinson.

Potrivit Valleywag, hackerii (gruparea "Goatse Security"), au reuşit să obţină numele de utilizator folosite pentru conectarea la reţeaua AT&T, profitând de o lacună a sistemului.

Compania de telecomunicaţii a admis într-un comunicat existenţa unei erori şi şi-a prezentat scuzele faţă de utilizatori.

AT&T a precizat că "singura informaţie" care a putut fi piratată este adresa de e-mail şi a dat asigurări că problema a fost rezolvată şi că a fost demarată o anchetă în acest sens.

Proprietarul site-ului Valleywag, Gawker Median, deţine şi Gizmodo.com, care a reuşit să obţină în aprilie un prototip al noului iPhone 4, prezentat recent de Apple.




×
Subiecte în articol: redactie