x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Alcatel-Lucent concediază 564 de angajaţi din România

Alcatel-Lucent concediază 564 de angajaţi din România

de Alexandru Radescu    |    22 Oct 2009   •   00:00

Grupul Alcatel-Lucent va renunţa la 564 de angajaţi din România, în cadrul unei decizii care vizează eliminarea sau externalizarea a peste 4.500 de locuri de muncă din Europa, în acest an şi în 2010, din totalul de 26.000.



Această decizie va afecta cel mai mult Franţa, unde vor fi eliminate sau externalizate peste 1.370 de posturi, Germania (773 locuri de muncă) şi România, informează AFP. Disponibilizări sunt efectuate deja în Marea Britanie, Belgia şi Olanda. În luna iunie, filiala din România (cea mai importantă din Europa de Sud-Est) avea 1600 de angajaţi.

"Faţă de sfârşitul anului trecut, în 2009-2010, în Europa, un loc de muncă din şase va dispărea (…) În statele în care planurile sunt mai ample, precum Franţa (procesul de restructurare -n.r.) va dura mai mult timp", a declarat secretarul Comitetului European pentru Informaţie şi Dialog al Alcatel-Lucent, Philippe Saint-Aubin.

Operaţiunile din Europa contribuie cu o treime la cifra de afaceri a grupului, a precizat Saint-Aubin.
"Ne temem că vom pierde o parte din independenţa tehnologică, deoarece Europa are tot ce trebuie pentru a fi o sursă de dezvoltare, respectiv laboratoare, piaţă şi mână de lucru competentă", a spus el.

Proteste pentru Bedros

În luna iunie,  50 de angajaţi ai filialei Alcatel-Lucent din Timişoara au organizat un protest în holul companiei faţă de externalizarea unor departamente şi cer, totodată, revenirea fostului director Alcatel Lucent Europa de Sud-Est, Dan Bedros.

Cei cincizeci de protestatari purtau tricouri albe şi agăţaseră pancarte pe care scria "Nu externalizării" şi "Îl vrem pe Dan Bedros înapoi".



×
Subiecte în articol: romania alcatel-lucent concediază