x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Alcatel-Lucent “taie” 5000 de locuri de muncă

Alcatel-Lucent “taie” 5000 de locuri de muncă

26 Iul 2012   •   09:55

Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente telecom din lume, va taia 5.000 de locuri de munca in cadrul unui plan de scadere a cheltuielilor cu 750 milioane euro, dupa ce a raportat pentru trimestrul al doilea o pierdere de 254 milioane euro, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Rezultatul negativ din perioada aprilie-iunie reprezinta prima pierdere a Alcatel-Lucent din ultimele cinci trimestre si rastoarna profitul net de 43 milioane euro inregistrat in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Compania a revenit anul trecut pe castig si a inregistrat primul an cu profit din ultimii sase, datorita concedierilor, reducerii cheltuielilor administrative si modificarii lantului de furnizori.

Vanzarile grupului sunt insa in coborare, din cauza crizei din Europa, care determina operatorii de pe continent sa scada cheltuielile, dar si ascensiunii competitorilor din Asia, precum Huawei sau ZTE.

Producatorul telecom, format in 2006 prin fuziunea Alcatel cu Lucent, a anuntat recent ca nu isi poate atinge obiectivul pentru sfarsitul anului privind imbunatatirea marjei ajustate de profit operational. Actiunile companiei s-au depreciat in acest an cu 28%, in timp ce titlurile rivalului european Ericsson au pierdut 14%.

Vanzarile Alcatel-Lucent au scazut cu 7,1% in trimestrul al doilea, la 3,5 miliarde euro, iar compania a inregistrat o pierdere operationala ajustata de 31 milioane euro, fata de un castig de 87 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Directorul general al Alcatel-Lucent, Ben Verwaayen, a declarat in luna mai ca operatorii din Marea Britanie, Germania, Italia sau Franta nu sunt dispusi sa investeasca prea mult in modernizarea retelelor, din cauza crizei datoriilor de stat si atitudinii nefavorabile a autoritatilor de reglementar.

×