x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget ALERTĂ! / Viermele "Kido" a infectat peste 3 milioane de computere

ALERTĂ! / Viermele "Kido" a infectat peste 3 milioane de computere

19 Ian 2009   •   00:00

Infecţia globală cu viermele "Kido" a adunat peste 3 milioane de computere, conform unui raport F-Secure. România se află pe locul 9 în topul ţărilor celor mai afectate, cu aproximativ 9.000 de computere infestate detectate.



Win32.Worm.Downadup este un malware extrem de agresiv, care se răspândeşte prin exploatarea unei vulnerabilităţi din Windows. Potrivit specialiştilor BitDefender, acest malware nu este o noutate în piaţă, fiind cunoscut şi sub denumirea de "Conflicker" sau "Kido" şi a apărut pentru pri¬ma oară la sfârşitul lunii noiembrie 2008. "Kido" modifică şi anumite funcţiona¬li¬tăţi în protocolul TCP, pentru a bloca ac¬cesul la site-uri ce conţin informaţii despre ameninţările de securitate prin filtrarea fiecărei adrese introduse care conţine anumite cuvinte-cheie.

Pentru a-şi proteja fişierele create, virusul şterge orice drepturi de acces ale utilizatorului pe directorul în care rezidă, cu excepţia executării comenzilor şi a folosirii directorului. Pentru o răspândire mai facilă, virusul comandă dezinstalări ale update-urilor de Windows.

×
Subiecte în articol: IT