x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Alianţă Microsoft-HP pentru un “slate” mai bun decât cel de la Apple

Alianţă Microsoft-HP pentru un “slate” mai bun decât cel de la Apple

de Alexandru Radescu    |    07 Ian 2010   •   00:00
Alianţă Microsoft-HP pentru un “slate” mai bun decât cel de la Apple
Sursa foto: JUSTIN SULLIVAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Microsoft a prezentat un nou model de tablet PC, dezvoltat împreună cu HP, echipat cu ecran tactil si sistem de operare Windows 7.



0-110646-afp1409500103.jpgPentru a marca trecerea la o nouă generaţie de tablet PC-uri, producătorii l-au prezentat drept slate (“placă”). Cele două companii au profitat de deschiderea marelui târg de electronice din Las Vegas (CES), pentru a prezenta gadget-ul înaintea celor de la Apple. Compania condusă de Steve Jobs ar urma să prezinte propriul “slate” pe data de 27 ianuarie, conform zvonurilor de pe piaţă.

Potrivit Reuters, analiştii au întâmpinat cu scepticism evenimentul, ridicând semne de întrebare legate de capacitatea Microsoft şi HP, care au dezvoltat în parteneriat produsul, de a provoca la fel de multă "vâlvă" printre consumatori precum modelul îndelung aşteptat de piaţă de la Apple.

Directorul general Microsoft, Steve Ballmer, nu a oferit detalii privind preţul şi nu a precizat când va fi disponibil pe piaţă, mulţumindu-se să noteze că va fi în magazine "peste câteva luni". De asemenea, Ballmer a mai prezentat două astfel de produse, dezvoltate cu alte companii.

Prezentarea Microsoft a început cu întârziere din cauza unei căderi de tensiune şi a unor probleme tehnice.

×
Subiecte în articol: redactie