x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Allview F-1 Experience

Allview F-1 Experience

de Irina Crudu    |    12 Iun 2010   •   00:00
Allview F-1 Experience

Trebuie să recunosc că am fost oarecum sceptică atunci când am primit în teste telefonul dual-sim F-1 Experience Allview.
Asta pentru că ştiam părerea preconcepută că dual-sim-urile sunt foarte proaste şi deloc fiabile. Fiind însă una dintre acele persoane nevoite să ţină trei telefoane după ea oriunde ar merge, am zis că merită încercat. Nu mi-a părut rău, deşi, într-adevăr, au existat unele probleme legate mai mult de eficienţa şi uşurinţa utilizării.

Fiind un telefon cu ecran tactil, nu am avut aşteptări prea mari din partea bateriei. Două zile pentru un dual-sim touch-screen şi o utilizare destul de frecventă pentru apeluri vocale mi se par totuşi bine. În plus, firul de la încărcător este prevăzut cu USB, terminalul putând fi încărcat şi de la calculator.
O mare problemă întâmpinată a fost sensibilitatea touchscreen-ului. În unele momente este necesară apăsarea forţată pentru a răspunde la gesturi, problemă pe care am rezolvat-o ulterior folosind stylus-ul.
Din păcate, chiar şi utilizând stylus-ul la scrierea mesajelor rapide, adică a acelor mesaje trimise în grabă, poţi avea surpriza că eşti mai rapid decât telefonul şi că trebuie să mai adaugi nişte litere pe ici-pe colo. Cei care nu se folosesc prea des de această funcţie pot să-l aleagă cu încredere. Meniul este format din widget-uri personalizabile, unde sunt incluse şi unele site-uri predefinite pentru accesul la internet.
În rest, mi-a plăcut faptul că aplicaţiile se încarcă repede, meniul nu este greoi, deşi widget-urile în număr foarte mare se întind pe patru desktop-uri virtuale, apelarea de pe un SIM sau altul se face foarte uşor, iar aspectul este plăcut. Rezoluţia nu este dintre cele mai fericite, dar pentru un telefon ales mai mult pentru convenienţă este suficientă. În plus, pozele şi filmuleţele au ieşit la o calitate decentă, telefonul fiind prevăzut şi cu cameră foto dublă, la o rezoluţie de 3,2 MP.
Din fericire, nu am întâmpinat probleme de tipul blocatului unei convorbiri atunci când eram apelată pe cealaltă cartelă SIM, cum am înţeles că se întâmplă la multe celulare de acest tip.
Telefonul dual-sim este vândut la preţul de 779 de lei. Pentru cei care caută un telefon de tipul soluţie alternativă pentru un mobil în minus este perfect. Pentru cei care petrec însă mult timp pe telefonul mobil, accesând şi alte funcţii decât cele "vitale", s-ar putea să fie destul de dificil de îndrăgit.

Casetă tehnică:
- reţea GSM 900/1.800 MHz
- telefon dual-sim
- tv analog
- ecran tactil 240x400
- cameră foto de 3,2 MP
- conectivitate Wi-Fi, EDGE, Bluetooth
- suportă T-Flash Card de 8 GB.

×
Subiecte în articol: gadget