x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Amazon lanseaza Kindle Fire, o tabletă la jumătate din preţul unui iPad

Amazon lanseaza Kindle Fire, o tabletă la jumătate din preţul unui iPad

de Robert Veress    |    28 Sep 2011   •   13:57
Amazon lanseaza Kindle Fire, o tabletă la jumătate din preţul unui iPad

Gigantul comertului electronic Amazon.com lanseaza, azi, tableta PC Kindle Fire, despre care analistii sustin ca va fi singurul competitor serios la celor de la Apple, respectiv al Ipad-ului.

Bombardati cu intrebari de ziaristi, cei de la Amazon pastreaza tacerea pana in ultima clipa, refuzand a da indicii suplimentare cu privire la noul produs.

Ce se stie sigur este ca tableta Kindle Fire va fi produsa de firma taiwaneza Quanta Computer. Se mai da ca sigura informatia ca modelul lansat azi va avea doar 7 inchi (cu 3 inchi mai mic decat Ipad) si ca nu va avea camera foto, dar pretul va fi unul spectaculos de mic: doar 250 de dolari.

Un sondaj realizat printre americani a relevat ca 60 la suta dintre cei interesati de tabletele PC ar prefera Kindle Fire la un pret de 250 de dolari si doar 21 la suta ar alege Ipad 2, la un pret mediu de 599 de dolari (499 de dolari fiind pretul de pornire - pentru modelul fara 3G si cu 16 Gb).

Kindle este de mai multi ani un produs best-seller al celor de la Amazon. Insa, pana in prezent, a fost vorba doar de carti electronice (E-reader). Diferenta majora intre un e-reader si o tableta PC este ecranul. In cazul E-reader se foloseste tehnologia E-ink (cerneala electronica). Aceasta necesita o sursa de iluminare externa pentru viziualizare, avantajul fiind acela ca cititul cu un e-reader nu oboseste ochii mai mult decat cititul unei carti clasice. Dezavantaje: tehnologia E-ink este alb-negru si nu permite functia touchscreen.

Pe de alta parte, daca Amazon va introduce functionalitatea 3G la tabletele Kindle Fire asa cum exista, in prezent, pe Kindle E-reader, va da, cu siguranta, lovitura. Cu Kindle E-reader si 3G poti naviga, gratuit, pe internet, in foarte multe locuri din lume, fara taxe suplimentare (care se platesc, in cazul tabletelor clasice, operatorilor de telefonie mobila).

×
Subiecte în articol: amazon kindle fire tablete pc e-reader e-ink