x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Amenzi de 620.000 lei pe piaţa de comunicaţii. Un mare operator şi-a “adjudecat” jumătate din sumă!

Amenzi de 620.000 lei pe piaţa de comunicaţii. Un mare operator şi-a “adjudecat” jumătate din sumă!

de Alexandru Radescu    |    20 Feb 2014   •   14:13
 Amenzi de 620.000 lei pe piaţa de comunicaţii. Un mare operator şi-a “adjudecat” jumătate din sumă!

Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii a aplicat amenzi în cuantum de 619.100 lei pe piaţa de comunicaţii electronice şi servicii poştale, în anul 2013, a anunţat azi instituţia.

Romtelecom a fost sancţionat cu suma de 300.000 lei pentru că nu a respectat în totalitate obligaţiile de acoperire a teritoriului naţional pe care şi le-a asumat prin Licenţa de utilizare a frecvenţelor radio pentru furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice mobile în benzile de frecvenţe 410-415/420-425 Mhz, au precizat oficiali ANCOM pentru Jurnalul Naţional.

Cea mai mare amendă, aplicată unui operator virtual

De asemenea, Orange a primit amenzi în valoare cumulată de 20.000 lei pentru că, la momentul încheierii unor contracte la distanţă, nu a comunicat abonaţilor faptul că pot denunţa unilateral contractul în termen de 14 zile lucrătoare, refuzându-le acestora dreptul de a denunţa contractul fără plata unei penalităţi de reziliere.

Sancţiuni şi la Poştă

Amenzi pe piaţa serviciilor poştale

Aproximativ o treime din numărul total de acţiuni de control, respectiv 1.692 dintre acestea, au vizat furnizorii de comunicaţii electronice – 870 de controale la furnizorii de internet, 68 la furnizorii de telefonie si 754 la furnizorii de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale. In urma acestor controale au fost emise 267 de notificari si au fost aplicate 234 de avertismente si 28 de amenzi in valoare totala de 472.000 lei. Una dintre neregulile cel mai des identificate şi sancţionate a fost nerespectarea de către operatori a unor conditii tehnice si de compatibilitate electromagnetica impuse reţelelor de comunicaţii electronice prin autorizarea generală.

195 dintre controalele efectuate de Autoritate pe parcursul anului 2013 au vizat furnizorii de servicii poştale, dintre care 24 au vizat Compania Nationala Posta Romana (CNPR) în calitatea sa de furnizor de serviciu universal. ANCOM a aplicat 10 avertismente furnizorilor de servicii postale care nu au respectat prevederile legale si 5 amenzi in cuantum de 35.500 lei. Cele mai frecvente nereguli intalnite au fost cele referitoare la nerespectarea obligaţiilor impuse prin regimul de autorizare generală.

 

 

 

 

×