x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget "Amiralul" coboară de pe soclu: a apărut TZ10

"Amiralul" coboară de pe soclu: a apărut TZ10

de Alexandru Radescu    |    10 Iul 2010   •   00:00
"Amiralul" coboară de pe soclu: a apărut TZ10

Pentru sezonul de primăvară 2009, camera digitală Lumix TZ7 a fost considerată "nava amiral" pentru flota foto de la Panasonic. Iată că a apărut acum pe piaţa locală TZ10, un model care întăreşte ambiţia de a face lucruri mai bune în dimensiuni reduse.

Din start, atuul camerei TZ10 este reprezentat de platforma GPS. Fiecare fotografie va fi însoţită de mai multe informaţii atât de necesare în procedura de identificare a locurilor în care am făcut fotografiile de vacanţă/excursie.

Din păcate nu am apucat să testez camera foto în afara Bucureştiului, aşa că voi detalia doar experienţa locală. Fiind undeva pe Brezoianu, aproape de Splaiul Dâmboviţei, GPS-ul identifica zona metrou Unirii, Curtea Veche/Biserica Sf. Anton. Aşadar, o hartă care acoperă mai de­gra­bă un "cartier", dar probabil că vor exis­ta îmbunătăţiri pe parcurs, printr-un up-date. Oricum, se pot adăuga fo­to­grafiilor informaţii suplimentare precum nume de oraş/ţară (173 de ţări şi regiuni, ne asigură producătorul). În plus, latitudinea şi longitudinea pot fi înregistrate automat în datele EXIF ale fiecărei fotografii sau filmări.

Şi, dacă tot am vorbit despre va­can­ţă, să spunem că TZ10 este mai uşor cu 22 de grame decât TZ7, un de­ta­liu pe care îl simţi (în palmă) înainte de a descoperi "ce ştie să facă" sau ce funcţii noi are. Este un amănunt important mai ales atunci când în rucsacul de plimbare se adună mai multe obiecte.

Producătorii au mărit rezoluţia trecând de la 10MP la 12.1MP, în timp ce zoom-ul a rămas neschimbat: x12. De asemenea, se păstrează tehnologia Power O.I.S. (stabilizator de imagine optimizat ) şi obiectivul 25mm wide (superangular LEICA).  Cu TZ10, filma­rea este HD - standard AVCHD Lite, ca­litatea fişierelor video fiind la 1280x720 (30fps).

De asemenea, ca­mera poate înregistra imagini atât cu as­pect 4:3, cât şi 3:2 sau 16:9 iar printr-un port miniHDMI echipamentul se poate conecta la un televizor HD pentru a rula fişierele video de înaltă definiţie.

Alt detaliu care se remarcă la noul model Lumix este Intelligent Resolution, o funcţie care face posibilă "decuparea" unei imagini statice dintr-un clip HD. Funcţia Wind Cut este, de asemenea, disponibilă şi ajută la eli­minarea zgomotului de fundal gene­rat de vânt.

De menţionat şi "plaja" ISO care se întinde de la 80 la 1600 plus "extraopţiunea" High Sensitivity Mode: 1600-6400.
Şi acum detaliul fară de care textul nu e complet: TZ10 poate fi achiziţionat la preţ de 1.500 lei.

Caracteristici:
● Rezolu]ie: 12.1MP
● Zoom: x12
● Greutate: 218g (cu acumulator)
● Ecran: 3 inci
● GPS: da
● Video: AVCHD Lite, 1280x720 pixels @ 30fps
● Memorie: card SD/SDHC

×
Subiecte în articol: Panasonic gadget