x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget ANCOM: InfoClick va crea şi administra registrul abonaţilor de telefonie

ANCOM: InfoClick va crea şi administra registrul abonaţilor de telefonie

de Cristian Ionescu    |    10 Iun 2009   •   00:00

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, a desemnat ca furnizor de serviciu universal compania InfoClick, în asociere cu Newsphone Hellas Atena Grecia, atât pentru crearea şi administrarea unui registru al abonaţilor, cât şi pentru furnizarea unui serviciu de informaţii privind abonaţii din România.

InfoClick este desemnat furnizor de serviciu universal pe o perioadă de 2 ani de la momentul punerii la dispoziţia utilizatorilor finali, pentru prima dată, a registrului abonaţilor şi a serviciului de informaţii privind abonaţii. Aceste servicii trebuie să fie disponibile cel mai târziu la data de 31 octombrie 2009.

Potrivit ANCOM, compania desemnată furnizor de serviciu universal are obligaţia de a realiza şi administra baza de date completă, care să includă numerele de telefon şi de fax şi anumite date de identificare ale abonaţilor serviciilor de telefonie destinate publicului din România (inclusiv utilizatorii de cartele preplătite) care acceptă acest lucru.

Registrul abonaţilor va fi accesibil publicului în formă electronică, în timp ce serviciul de informaţii privind abonaţii va fi accesibil publicului prin formarea numărului naţional scurt 118 800, alocat furnizorului InfoClick.

Ofertele InfoClick au fost declarate câştigătoare, cu un punctaj de 94,06 puncte din 100 posibile pentru registrul abonaţilor şi un punctaj maxim pentru serviciul de informaţii privind abonaţii. Au mai depus oferte compania Mediasat pentru registrul abonaţilor şi pentru serviciul de informaţii privind abonaţii şi compania S.C. Borg Design SRL pentru registrul abonaţilor, ofertele celor două întrunind punctaje mai mici decât cele obţinute de câştigător.

×
Subiecte în articol: IT