x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Aniversare - PC, un sfert de veac

Aniversare - PC, un sfert de veac

de Alina Munteanu    |    12 Aug 2006   •   00:00
Aniversare - PC, un sfert de veac

PC, laptop, internet pe telefon, oferta este cat se poate de variata pe piata din ziua de azi. Utilizatorul vrea memorie mare, conexiuni rapide, dimensiuni reduse ale aparatului.

Aparitia primului model de computer personal (PC) a fost anuntata la o conferinta de presa in New York, acum 25 de ani. Calculatorul, creat de o echipa de ingineri condusi de Don Estridge, a fost pus in vanzare in toamna aceluiasi an si a devenit in scurt timp element standard in aparatura de birou.

SISTEM. Modelul IBM 5150, primul microcomputer, avea procesor Intel 8088 de 4,77 MHz si sistem de operare de la Microsoft. Memoria de 16 kilobytes putea fi extinsa pana la 256 k. Un drive floppy de 160K si 5,25 inch costa ceva in plus, dar astfel puteai stoca informatii pe "dischete". Noutatea consta in tastatura si monitor. Acestea nu mai erau incorporate, ci atasate prin cabluri. Pretul unui astfel de aparat pornea de la 1.565 de dolari, echivalentul unui salariu mediu pentru economia Statelor Unite de atunci, sau aproape 4.000 de dolari de astazi.

×
Subiecte în articol: IT