x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Aplicaţii software de 9,99 milioane de lei pentru STS

Aplicaţii software de 9,99 milioane de lei pentru STS

22 Iun 2010   •   00:00

Teamnet International şi Asesoft International vor furniza Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) aplicaţii software de 9,99 milioane de lei, care vor asigura interoperabilitatea agenţiilor de urgenţă (Poliţie, Ambulanţă etc) conectate la serviciul de urgenţă 112, scrie Mediafax.

"Câştigătorul licitaţiei este asocierea de firme Teamnet International şi Asesoft International, cu o ofertă de preţ de 8,4 milioane de lei fără TVA (9,996 milioane de lei cu TVA inclusă - n.r.). Câştigătorul a fost anunţat luni, 21 iunie", potrivit datelor STS. Anunţul de participare a fost publicat pe www.e-licitatie.ro în prima parte a lunii martie.

La licitaţie au mai participat Eutron Invest România, Romanian Soft Company, Xor IT Systems şi asocierea Softbit Services şi Eximod.

Finanţarea contractului va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, se precizează în caietul de sarcini publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro.

Denumit "Infrastructură GIS (Geographic Information System) pentru interoperabilitatea agenţiilor de urgenţă interconectate la Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU)", proiectul constă în achiziţionarea de aplicaţii software şi sisteme informatice, precum şi servicii de dezvoltare de software IT.

STS este operatorul SNUAU, cunoscut şi sub denumirea serviciul de urgenţă 112.

SNUAU a fost lansat la nivel naţional în aprilie 2005, în urma unei investiţii de 40 milioane de euro, şi a avut ca furnizor principal compania suedeză Ericsson, care a livrat aplicaţia software şi echipamentul necesar conectării centrelor de preluare a apelurilor şi agenţiile dispecer.

×
Subiecte în articol: IT