x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Aplicaţiile unui român, descărcate de 5 milioane de ori pe smartphone

Aplicaţiile unui român, descărcate de 5 milioane de ori pe smartphone

de Alexandru Radescu    |    22 Noi 2011   •   14:45
Aplicaţiile unui român, descărcate de 5 milioane de ori pe smartphone

Cu 39 de aplicatii inscrise in magazinul virtual Nokia Store, Dan Matei (32 de ani) este unul dintre cei mai prolifici programatori romani care scriu software pentru platforma mobila a producatorului finlandez de telefoane mobile. De ieri insa, Matei se poate lauda cu performanta de 5 milioane de descarcari, pe terminale compatibile, intrand astfel in topul dezvoltatorilor de succes din Nokia Store, dupa cum a anuntat compania.

Dan Matei, absolvent al Politehnicii din Bucuresti (Automatica si Calculatoare) s-a inscris anul trecut cu aplicatia "Air Painter" la concursul global Calling All Innovators, organizat de Nokia la nivel mondial.

"Timpul alocat crearii unei aplicatii depinde de complexitatea ei iar acesta poate dura de la 2 ore la o saptamana. Veniturile generate de o aplicatie nu sunt intotdeauna direct proportionale cu timpul alocat acesteia", a declarat Dan Matei.
Cu aplicatia de "Air Painter", utilizatorii de smartphone pot realiza arta digitala doar prin miscarea terminalului. Alte aplicatii dezvoltate de Matei, disponibile in store.ovi.com, sunt touches1s, fastestFive etc. Cei mai numerosi fani ai programatorului roman provin din India.

In Romania, cele mai descarcate aplicatii din Nokia Store, in luna octombrie, au fost: Yahoo!_Msg_JAVA_APP, AdventureOfTed, Talking Cat Lite, Cars si Force_AD. La nivel mondial, in 2011 aplicatiile de succes sunt in special cele legate de comunicare online/social network: Facebook Chat, eBuddy Messenger Free, WhatsApp Messenger, High Speed 3D Free si Skype.
17 dezvoltatori romani, din 10 orase, s-au inscris in 2010 la concursul de aplicatii Calling All Innovators Romania, dedicat universului Nokia Ovi Store. Cei trei castigatori au fost recompensati cu premii totale de 10.000 euro, aplicatiile fiind disponibile spre descarcare in magazinul virtual. Aplicatiile castigatoare au fost SpeedTraps (Arobs – 6000 de euro), Car Black Box (Adrian Stezar – 3000 de euro), Qs Wallet (Razvan Grigoriu – 1000 euro).

×