x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple cumpără tehnologia care „vede” lumea din jurul tău

Apple cumpără tehnologia care „vede” lumea din jurul tău

31 Ian 2016   •   16:35
Apple cumpără tehnologia care „vede” lumea din jurul tău

Ambițiile care țin de realitatea virtuală nu par a se opri în curând pentru Apple, iar asta nu poate decât să ne bucure, scrie playtech.ro.

Potrivit unui raport publicat de Financial Times, Apple a cumpărat Flyby Media, un startup care are în vedere realitatea augmentată. Practic, a dezvoltat o tehnologie care permite telefoanelor mobile să „vadă” lumea înconjurătoare. Compania a colaborat cu Google în trecut, pentru capacitățile de recunoaștere ale faimosului Project Tango.

Flyby Media a fost partener de software în proiectul Google, apoi a folosit același IP pentru a dezvolta o aplicație destinată unui public mai larg. Aceasta permite telefonului mobil să scaneze obiectele din lumea reală, apoi să le salveze într-o colecție. Chiar dacă nu sună chiar a ceva inedit, tehnologia din spate a fost, cu siguranță, cea care a atras atenția celor de la Apple. Faptul că telefonul poate înțelege fără ajutor lumea înconjurătoare din spatele lentilei camerei un truc tehnic remarcabil, care a mai fost încercat și de alții, în trecut.

Mai multe, pe playtech.ro.

×
Subiecte în articol: Apple