x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Asus Transformer, notebook şi tabletă

Asus Transformer, notebook şi tabletă

de Alexandru Radescu    |    29 Mar 2011   •   15:52
Asus Transformer, notebook şi tabletă

După ce a conturat o nişă în lumea computerelor portabile şi a câştigat o cotă de piaţă imensă prin succesul netbook-urilor, Asus încearcă să ţină pasul şi cu lumea tabletelor.

Iată că au început livrările cu Eee Pad Transformer, un hibrid: notebook şi tabletă.

Cu o tastatură detaşabilă şi o baterie cu o autonomie de până 9 ore (16 ore cu dock), Transformer rulează noul sistem de operare Android 3.0 Honeycomb. Dacă ne uităm la dotarea hardware, găsim: procesor dual-core Nvidia Tegra, stocare 16/32 GB, (plus cititor microSD), memorie RAM 1G. Ecranul cu diagonală de 10,1 inci (25,6 cm) este cu iluminare LED, are o rezoluţie de 1280 x 800, cu suport multi-touch, şi este confecţionat dintr-o sticlă rezistentă la zgârieturi.

Tehnologia SRS Sound furnizează o experienţă dinamică 3D stereo, difuzoarele fiind amplasate în carcasa cu o grosime de 12.98mm. Gadgetul, care cântăreşte 680 de grame, vine cu două camere foto: una de 5MP, amplasată în partea din spate şi una frontală de 1.2MP.

Transformer are preîncărcată suita office profesională Polaris Office 3.0, ce permite utilizatorilor să editeze diferite tipuri de fişiere, precum documente (.doc), tabele (.xls) şi prezentări (.ppt). Tastatura detaşabilă extinde autonomia Transformer de la 9.5 ore la 16 ore (prin docking). SO Honeycomb suportă Adobe Flash 10.2 şi oferă acces la Android Market, “piaţa” virtuală de aplicaţii mobile.

Asus Eee Pad Transformer ar trebui să ajungă pe piaţa românească în a doua parte a lunii mai, la preţuri cu 1800 lei (model 16G, fără Docking, fără 3G). Pentru Transformer cu 16G şi 3G preţul va fi în jur de 2200 lei. Pentru configuratie cu 32GB şi docking, preţul va fi in jur de 2600 lei.

×