Există astfel o listă cu modurile în care poți afla dacă ți-a fost compromis contul și ce să faci. Poți să apelezi la centrul de ajutor Google, prin care ești sfătuit ce să faci dacă ai fost victima hackerilor.
Există un semn care apare pe ecran atunci când ți-a fost accesat contul de către hackeri, potrivit The Sun.
Indiciul evident este atunci când vezi o linie roșie pe ecran. Aceasta apare atunci când accesezi contul, cu mesajul „Am detectat o activitate suspicioasă în contul tău”.
Google trimite notificări pentru orice activitate care ridică suspiciuni, cum ar fi un nou dispotivit înregistrat pe cont, modificări ale numărului de telefon, parolei, setărilor de securitate și recomandă să corectezi imediat setările. Și să te asiguri că numărul de telefon și adresa de email de recuperare sunt ale tale și sunt corecte.
Alte lucruri care pot fi afectate de hackeri sunt numele pe Google Account, întrebările de securitate sau cele legate de transmiterea locației.
Google sfătuiește utilizatorii să verifice și potențiale modificări ale metodelor de verificare în 2 pași (2SV).
Prin sistemul 2SV Google, utilizatorii trebuie să ofere mai multe informații în procesul de logare, printre care primirea unui cod prin SMS, verificarea printr-o aplicație de autentificare sau folosirea datelor biometrice, precum scanarea feței.
O funcție numită Less secure app access este automat dezactivată. Este prevenit astfel accesul aplicațiilor care nu sunt sigure la contul Google.
Google încurajează utilizatorii să anuleze conexiunea dintre carduri și conturi bancare legate de contul Google Pay fără permisiunea lor. Chiar și cardurile cadou conectate astfel pot fi un indiciu care să necesite o acțiune imediată din partea utilizatorului.
Totodată, utilizatorii pot raporta schimbări frauduloase către Google pentru a primi banii înapoi dar să informeze și și banca , potrivit useit.ro.