x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Atom, Netbook, WiMAX

Atom, Netbook, WiMAX

de Alexandru Radescu    |    04 Iun 2008   •   00:00

Prezent la tîrgul Computex (Taipei) vicepreşedintele Intel, Maloney Seana anunţat că vor fi disponibile si noi versiuni ale procesoarelor Atom pentru o nouă clasă de dispozitive compacte, usor de folosit, denumite netbook-uri şi nettop-uri

Prezent la tîrgul Computex (Taipei) vicepreşedintele Intel, Maloney Seana anunţat că vor fi disponibile si noi versiuni ale procesoarelor Atom pentru o nouă clasă de dispozitive compacte, usor de folosit, denumite netbook-uri şi nettop-uri:

“Convergenţa computerelor mobile, a reţelelor wireless WiMAX în bandă largă şi a tehnologiilor high definition, care permit accesarea de capturi video si foto de o calitate superioară pe dispozitive mobile, indică o uriaşă oportunitate de dezvoltare”, a arătat Maloney. Netbook-urile sînt dispozitive mobile compacte, pe care copiii, cei care utilizează Internetul pentru prima dată, dar si cei care doresc un PC în plus le pot folosi pentru aplicaţii de computing de bază, cum ar fi: rularea fişierelor cu muzică, transmiterea de e-mailuri şi navigarea pe Internet.

Maloney a declarat că utilizatorii doresc să îşi stocheze toate materialele video HD, fotografiile, jocurile si fişierele cu muzică într-o “bibliotecă centrală”, pe care să o poată accesa de pe dispozitive portabile conectate la Internet, în timp ce sînt în miscare. “Internet-ul devine «high-def»“, a declarat Maloney.

 

WiMAX

Potrivit reprezentantului Intel, reţelele WiMAX mobile vor face Internetul deschis, rapid şi mobil, precizînd că în prezent WiMAX se apropie cu paşi mari de o amprentă globală sănătoasă. Chii-ming Yiin, Ministrul Economiei din Taiwan, a avut o intervenţie video în faţa publicului de la Computex, arătînd că WiMAX reprezintă următoarea oportunitate de dezvoltare pentru industria tehnologiei din Taiwan, iar companiile locale de componente, servicii si infrastructură de reţele dezvoltă soluţii WiMAX complete, pentru a fi utilizate la nivel mondial.

Intel dezvoltă o soluţie integrată WiMAX/ Wi-Fi, cu nume de cod “Echo Peak”. Modulul va fi disponibil ca opţiune pentru tehnologia de procesor Centrino 2 si va fi lansat pe piaţă în a doua jumătate a acestui an. Se estimează că notebook-urile cu capacităţi WiMAX vor fi disponibile în primul trimestru al anului 2009, în funcţie de planurile distincte ale producătorilor si de disponibilităţile de reţea WiMAX.

×
Subiecte în articol: IT wimax