x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Avertisment pentru utilizatorii Samsung Galaxy. Actualizarea softului trebuie descărcată de urgență

Avertisment pentru utilizatorii Samsung Galaxy. Actualizarea softului trebuie descărcată de urgență

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2024   •   20:15
Avertisment pentru utilizatorii Samsung Galaxy. Actualizarea softului trebuie descărcată de urgență
Sursa foto: Hepta

Utilizatorii Samsung Galaxy trebuie să-și actualizeze softul în 48 de ore deoarece unii dintre aceștia nu vor mai putea folosi telefoanele.

Aceasta rezolvă două probleme grave de securitate, potrivit Forbes. În caz contrar, unii angajați nu vor mai putea merge la serviciu. Este vorba mai ales de angajați ia guvernului SUA, după ce mai multe agenții au emis avertismente despre vulnerabilități.

Utilizatorii au termen limită 28 august pentru descărcarea actualizării, altfel nu își vor mai putea folosi telefoanele Samsung Galaxy pentru sarcini legate de muncă. 

Totodată, milioane de persoane ar putea fi afectate. 

Noua actualizare Samsung remediază două vulnerabilități Android: CVE-2024-32896 și CVE-2024-36971. Ambele au fost exploatate de hackeri. 

Citiți și Alertă majoră de securitate! Hackerii au anunțat că au obținut datele personale a peste 5 milioane de români

Acestea au fost rezolvate inițial pentru telefoanele Pixel, în iunie 2024 iar la Samsung Galaxy au fost depisate în urmă cu câteva săptămâni. Actualizarea a fost gata în luna august. 

Samsung  și Google au lansat imediat actualizări.

Însă există o altă problemă serioasă, care afectează utilizatorii cu telefoane S24 sau A54. CVE-2024-31960 este o vulnerabilitate importantă la nivelul memoriei pentru cipurile Exynos 1480 și Exynos 2400. Și aceasta a fost remediată în actualizarea din august, care trebuie descărcată de utilizatorii Samsung Galaxy din guvernul SUA până pe 28 august. 

Potrivit Kaspersky, această vulnerabilitate „este legată de folosirea nepotrivită a memoriei dinamice în timpul operațiunilor programelor”. Experții avertizează că „un atacator poate folosi vulnerabilitatea pentru a transmite un cod arbitrar – sau o referință la el – către un program. Și poate naviga la începutul codului.” 

Citiți și Scrisorile în care ești anunțat că ai fost prins fără rovinietă costă 10 milioane de euro

Experții recomandă ca toți utilizatorii Samsung Galaxy să descarce această actualizare.

Problema pentru mulți utilizatori este însă că actualizarea încă nu este disponibilă deoarece va fi lansată treptat. Telefoanele S20 au primit-o și lansarea a fost grăbită pentru utilizatorii din SUA. 

În ultimele zile, Android a emis mai multe avertismente legate de o exploatare NFC. Aceasta expune „datele de amprente și datele financiare”, potrivit useit.ro.

×