x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Babes Bolyai, universitate "wireless"

Babes Bolyai, universitate "wireless"

30 Mai 2005   •   00:00

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj a devenit la sfarsitul saptamanii trecute cea de-a treia "universitate wireless" din Romania (prima din afara Bucurestiului), in urma unei donatii de echipamente Wi-Fi oferite de Intel si Net Brinel.



  • de ALEXANDRU RADESCU

  • Astfel, studentii si profesorii Universitatii Babes-Bolyai vor avea acces gratuit la Internet, indiferent unde s-ar afla in interiorul zonei wi-fi. Hot-spotul poate fi accesat de maximum 64 de utilizatori simultan, functionand pe standardul 802.11 BG.

    DONATII. In luna noiembrie a anului trecut, Academia de Studii Economice Bucuresti isi deschidea primul hot-spot public gratuit al unei universitati din Romania: ASE Wi-Fi Zone. Doua zone wireless, dintre care una acopera Rectoratul, iar cealalta sala de lectura a facultatii, prin intermediul unei donatii. La sfarsitul lui martie 2005, Politehnica devenea cea de-a doua universitate "wireless". Studentii de la Automatica si Calculatoare beneficiaza de acces Internet wireless, in urma unei donatii din partea Intel si Flamingo, cu sprijinul SMC Romania: doua puncte hot-spot, estimate la suma de 5.000 de euro.

    ×
    Subiecte în articol: IT