x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Barbatii inca mai detin (tele)comanda

Barbatii inca mai detin (tele)comanda

07 Dec 2004   •   00:00

Europenii se simt "ingropati sub un munte din ce in ce mai mare de telecomenzi", se arata intr-un studiu realizat de KRC Research, la comanda Intel.

CRISTIAN IONITA

De ce acest sentiment? Dupa ce au chestionat aproape 5.500 de europeni, cercetatorii au descoperit ca mai bine de doua treimi dintre acestia au acasa 4 sau mai multe telecomenzi pentru aparatura electronica destinata divertismentului.

SUFOCATI. Din acelasi studiu reiese ca, desi numarul de telecomenzi este in continua crestere, aproape o treime dintre europeni resimt efectul de supraincarcare a locuintei cu aparatura casnica. Indiscutabil, cei care detin controlul asupra telecomenzii sunt barbatii. Cei care se simt mai impovarati de gama de echipamente electronice de divertisment sunt consumatorii din Marea Britanie, unde 42% dintre participantii la sondaj au spus ca se confrunta cu problema supraincarcarii tehnologice. In cazul italienilor, numai 25% din subiectii chestionati au declarat ca traiesc sentimentul acestei supraincarcari, ei fiind europenii cel mai putin preocupati de aceasta problema.

CONTROL. La intrebarea "Cine este cel care controleaza cu adevarat telecomanda acasa?", s-a descoperit ca barbatii inca ocupa pozitia dominanta: 37% dintre ei pretind ca detin controlul "la butoane".

In Franta, barbatii sunt "la comanda" telecomenzii in proportie de 43%. In Italia, totusi, doar 24% dintre barbati insista sa tina ei telecomanda. Aici, pozitia dominanta este ocupata de copii, unde 27% dintre ei se lupta cu parintii pentru telecomanda.

CUMPARATURI. Daca zona cumparaturilor este, in mod traditional, dominata de femei, cand este vorba de echipamentul din sfera "home entertainment", barbatii trec "la carma" intr-o proportie coplesitoare.

La intrebarea "Care membru al familiei influenteaza deciziile referitoare la achizitionarea de echipamente electronice home entertainment?", 63% din barbati au raspuns ca ei au ultimul cuvant fata de numai 38% din femei.
×
Subiecte în articol: IT