x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Bitdefender: luna mai, dominată de troieni

Bitdefender: luna mai, dominată de troieni

de Cristian Ionescu    |    16 Iun 2009   •   00:00

Clasamentul lunii mai este clar dominat de ameninţările informatice de tip troian, care se bazează exclusiv pe reţelele de socializare pentru a se infiltra în sistemele personale, potrivit BitDefender.

Locul întai în clasamentul ameninţărilor informatice pentru luna mai, este ocupat de Trojan.AutorunINF.Gen, un troian care se foloseşte de fişierele Autorun şi se răspândeşte în sistem prin directoare şi dispozitive de stocare externe. Pe doi, se află Exploit.SWF.Gen, care se răspândeşte prin vulnerabilităţile din Flash Player, în timp ce pe poziţia trei este Trojan.Clicker.CM, un cod de adware extrem de popular în rândurile site-urilor maliţioase, care şi-a câştigat popularitatea prin intermediul trucurilor pe care le face, pentru a păcăli filtrele de blocare ale pop-urilor.

Pe poziţia patru se află Conficker/Kido sau Win32.Worm.Downadup.Gen, care se dovedeşte încă o dată a fi un virus virulent şi omnipresent, chiar dacă acesta este acum cu uşurinţă detectat de soluţiile de securitate.

Chiar dacă topul este dominat de ameninţările informatice tip troian care profită de reţelele de socializare, pe ultimul loc găsim un vierme denumit Win32.Worm.Delf.NFW, care se propagă singur prin intermediul popularelor canale de distribuţie în sistem P2P, precum DC++ sau ODC. Probabil având origine română, acest vierme caută şi şterge automat fişierele de muzică cu extensii precum "Adi de Vito" sau "Nicolae Guţă".

×
Subiecte în articol: IT