x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Burnere CD/DVD

Burnere CD/DVD

de Dan Dinu    |    16 Noi 2006   •   00:00
Burnere CD/DVD

Daca ai pierdut vreodata date sau informatii la care lucrai de cateva zile fiindca sistemul s-a restartat sau ai formatat hardul fara sa le salvezi, atunci cunosti importanta de a avea copii de backup pe CD sau DVD.

Test Software

Daca ai pierdut vreodata date sau informatii la care lucrai de cateva zile fiindca sistemul s-a restartat sau ai formatat hardul fara sa le salvezi, atunci cunosti importanta de a avea copii de backup pe CD sau DVD.
Nu trebuie sa fii un expert in calculatoare sa scrii un DVD sau sa faci backup la informatiile stocate pe hard. Softurile de scris DVD-uri au o interfata intuitiva si sunt foarte usor de folosit, cu functii de "drag-and-drop" sau posibilitatea de a crea etichete. Ce trebuie tinut minte e ca nu toate softurile pentru scris DVD-uri sunt create la fel si unele pot fi mai usor sau mai greu de folosit, cu mai multe sau mai putine functii. Cand alegi un soft de burning, cele mai importante aspecte sunt:
Pachetul de functii - Cu cat un program are mai multe optiuni si functii, cu atat poti realiza mai multe cu DVD-Writerul si/sau imprimanta. De exemplu, functia pentru creat etichete este o metoda excelenta de a sti exact ce ai pus pe DVD-ul respectiv.
Usurinta in folosire - Un dezavantaj al programelor pentru scrierea mediilor optice cu multe functii si o gramada de programele separate e ca nu sunt foarte intuitive. La un moment dat te poti pierde in multitudinea functiilor si optiunile pe care le are.
Calitatea copiei - Daca ai scris un film pe DVD e putin probabil sa ai probleme cu calitatea, dar in cazul copiilor audio unele softuri ar putea sa nu redea calitatea de pe mediul optic intru totul. Cateodata pot aparea distorsiuni.
Instalare si configurare - Desi majoritatea programelor se instaleaza deja configurate, acestea vin deseori cu programe separate pentru fiecare functie si unele trebuie configurate separat. Cateodata, asta inseamna o gramada de configurari.

Easy Media Creator 8.0



Tip licenta: Comercial, 79.99$
Dimensiune: 2 CD (520 MB)
Tip download: 8 ore, 48 min, 58 sec. @ 128 Kbps
Companie: Sonic Solutions
Instalare: 5/5
Utilizare: 5/5
Set functii: 5/5
Nota: 5/5
www.roxio.com

Daca tu credeai ca Nero e cel mai tare program de ars CD-uri, te-ai inselat. Roxio Easy Media Creator este un program dedicat scrierii de DVD-uri, ce dispune de o multime de optiuni si, cu toate acestea, ramane foarte usor de folosit.
InterfaTa. Capabilitatile suitei Easy Media Creator sunt egalate numai de rapiditatea cu care ai acces la acestea. Toate functionalitatile sunt structurate sub forma unui meniu cascada propriu-zis, de unde esti redirectionat catre diferite componente, in functie de ceea ce vrei sa faci. Astfel ca, in cazul in care doresti sa creezi un DVD audio, tot ce trebuie sa faci este sa selectezi optiunea "DVD Music Disc" din categoria "Audio".
Setari. Programul nu are nevoie de nici o setare dupa ce a fost instalat, in afara de o notificare un pic agasanta care te indeamna sa inregistrezi produsul pentru a avea, citez: "Mintea impacata".
Easy Media creator vine deja configurat, iar programele aferente au o multime de preseturi pentru a-ti face viata mai usoara cand vine vorba de alegeri si optiuni complicate, eliminand astfel necesitatea configurarilor manuale.
Audio. Posibilitatile de convertire si editare audio, precum si cele de capturare sunt intuitive. Softul este capabil sa extraga melodiile audio in mai multe formate digitale si poate face CD-uri audio cu un simplu "drag-and-drop".
Acesta are, de asemenea, si posibilitatea de a inregistra melodiile de pe casete sau medii magnetice vechi, garantand astfel ca muzica de colectie din vitrina nu se va pierde in timp.
Backup. Roxio Creator Suite are si capacitatea de a face backup-uri automate la un timp prestabilit, acesta putandu-te anunta cand vrei sa scrii un DVD cu informatiile stocate pe hard, fie ca e vorba de filme, muzica sau documente de serviciu.
Burnerul are posibilitatea de a scana foldere si de a selecta numai anumite extensii carora sa le faca backup, fiind foarte util cand vrei sa iti copiezi pe DVD numai muzica.
Disc-to-Disc. Iti da posibilitatea de a copia de pe un DVD pe altul fara sa mai fie nevoie sa faci imagini virtuale sau sa copiezi continutul pe harddisk in vreun fel. In cazul in care ai doua unitati optice, dintre care una sa fie Writer poti cu un singur click, "Copy Now", sa realizezi copii fidele ale CD-urilor tale cu muzica veche, proiecte sau filmulete de la mare sau munte.
Video. Cinemagic Assistant este componenta care are grija de partea video a lucrurilor si o face destul de bine, putand sa editeze si sa corecteze automat un film fara a fi nevoie prea mult de interventia utilizatorului. Daca doresti mai mult control asupra editarii video, poti sa folosesti VideoWave, de asemenea, inclus in suita, cu care poti adauga efecte, poti face corectari si adauga text peste stream-ul video.
Creator Classic. Roxio Creator Classic este componenta cu interfata clasica a softului de scris DVD-uri de la Roxio si are toate functionalitatile unui burner normal, putand sa alegi intre discuri multimedia, cu date sau bootabile.
Este foarte folositor cand doresti sa ai control asupra mai multor parametri de scriere decat fisierele propriu-zise, pe care doresti sa le pui pe DVD.
Photo Album. Cu ajutorul asistentului de proiecte foto poti sa realizezi foarte usor DVD-uri cu fotografii sau imagini, putand crea Slideshow-uri, calendare sau carti postale foarte simplu si rapid.
In cazul in care se apropie o aniversare, poti realiza cu acest program si etichete pentru cadouri, putand sa impresionezi sarbatoritul cu originalitatea ta.
Express Labeler. Este un programel din suita, care te ajuta sa iti creezi etichete, coperti si alte materiale pentru identificat discurile mai usor. Poti crea coperti atat pentru spatele DVD-ului, cat si pentru fata acestuia sau, daca ai o imprimanta care scrie si pe CD-uri, poti crea o eticheta pentru acesta.
Folosind componenta Express Labeler poti sa dai un aspect foarte profesionist DVD-ului tau cu tentativele de filmare in stil hollywoodian, facute in vacanta.
Deep Burner 1.8

Tip licenta: Freeware
Dimensiune: 2.73 MB
Timp download: 2 min, 46 sec. @ 128 Kbps
www.deepburner.com

Deep Burner vine in doua arome, cea distribuita gratuit si cea comerciala. Diferentele dintre cele doua apar in pachetul de optiuni. In versiunea comerciala exista si optiuni de a scrie albume foto, copiere "disk-to-disk" si un utilitar de backup al datelor de pe harddisk sau de pe alte medii.
Softul dezvoltat de cei de la Astonsoft, desi distribuit in regim gratuit, beneficiaza de un editor de etichete foarte folositor pentru a-ti putea identifica mai usor DVD-urile printre mormanele de filme scrise neinteligibil cu markerul.
De asemenea, acesta mai are si posibilitatea de a crea autorun-uri pentru DVD-uri si CD-uri, astfel ca iti vei putea personaliza filmele cu un anumit autorun si pozele cu altul, care le afiseaza automat sub forma unei liste cand bagi DVD-ul inauntru. DeepBurner este unul dintre cele mai complete programe de ars DVD-uri distribuit in regim gratuit pe internet.

AVS Disc Creator 2.1

Tip licenta: Freeware
Dimensiune: 5.60 MB
Timp download: 5 min, 41 sec. @ 128 Kbps
www.avsmedia.com

AVS Disc Creator este numai un burner, fara alte functionalitati complicate sau care le face pe toate. Dar, spre deosebire de alte softuri fie gratuite sau comerciale, burner-ul celor de la AVS Media suporta scrierea si pe mediu Blu-Ray.
Interfata acestui program este foarte intuitiva, fara multe optiuni, cu toate butoanele necesare puse la vedere. Singurele setari pe care este nevoie sa le faci sunt alegerea vitezei de scriere si numele CD-ului sau DVD-ului, ceea ce il face o alegere excelenta pentru utilizatorii incepatori.
Daca scrisul CD-urilor nu este pasiunea ta si nu doresti sa iti faci o colectie personala de filme sau poze scrise pe DVD, atunci AVS Disc Creator este solutia perfecta pentru tine, fara multa bataie de cap, softul arde CD-uri, DVD-uri si chiar si discuri Blu-Ray. E o functionalitate pe care putine programe de scriere o au, cu atat mai putin unul gratuit.

×
Subiecte în articol: poţi audio creator dvd-uri