x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Bursa israeliană şi compania aeriană El Al, atacate de hackeri

Bursa israeliană şi compania aeriană El Al, atacate de hackeri

de Marina Constantinoiu    |    16 Ian 2012   •   09:49

Site-urile publice ale Bursei de la Tel-Aviv si ale companiei aeriane israeliene El Al au fost paralizate, luni, ca urmare a unor atacuri ale hackerilor, au anuntat un purtator de cuvant al Bursei si postul de radio public israelian Kol Israel (Vocea Israelului), potrivit AFP.

"Azi dimineata a fost atacat site-ul Bursei, dar este important sa precizam ca sistemul de tranzactii functioneaza fara probleme', a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Bursei, Idit Yaron, care a precizat ca site-ul a mai fost tinta unor atacuri in trecut.

Potrivit postului de radio public, si site-ul companiei El Al a fost atacat, fiind inaccesibil ca urmare a atacului.

Luni dimineata, un hacker care s-a prezentat sub pseudonimul de 0xOmar a avertizat ca va ataca in cursul zilei site-urile Bursei din Tel-Aviv si al companiei El Al, relateaza site-ul de stiri Ynet.

Aceste atacuri s-au produs la cateva zile dupa ce mai multi hackeri care sustineau ca sunt sauditi sau palestinieni din Gaza au dat publicitatii datele mai multor zeci de mii de carti de credit care apartineau unor israelieni sau au atacat site-uri publice israeliene, cum ar fi cel al pompierilor. Un purtator de cuvant al miscarii Hamas, care detine controlul in Fasia Gaza, a incurajat "aceasta forma de rezistenta'. "Hackerii arabi opun rezistenta Israelului in cyberspace. Este un semn ca inventivitatea tinerilor arabi creeaza o noua forma de rezistenta araba si islamica fata de ocupatia israeliana', a declarat acesta pentru AFP. "Hamas aduce un omagiu hackerilor arabi si cheama tinerii arabi sa joace un rol in cyberspace, in fata crimelor israeliene', a spus acesta, facand un apel la ignorarea amenintarilor israeliene cu represalii.

×