x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Camera Deputaţilor a decis ca Parlamentul să numească şefia Autorităţii pentru Comunicaţii

Camera Deputaţilor a decis ca Parlamentul să numească şefia Autorităţii pentru Comunicaţii

08 Iun 2010   •   00:00

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, azi, o propunere legislativă a deputatului PNL Relu Fenechiu potrivit căreia conducerea Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii este numită de către Parlament şi nu de şeful statului, la propunerea Guvernului, cum este în prezent. Contactaţi de Jurnalul Naţional, reprezentanţii ANCOM au refuzat să comenteze această decizie.

Potrivit propunerii legislative, ANCOM va fi condusă de un preşedinte şi doi vicepreşedinţi care vor fi numiţi de către Parlament, propunerile de candidaţi urmând să fie făcute de Birourile Permanente, la recomandarea grupurilor parlamentare.

Candidaţii vor fi audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate şi vor fi aprobaţi cu majoritatea voturilor membrilor plenului Camerelor reunite, potrivit Mediafax.

În expunerea de motive a proiectului, Relu Fenechiu precizează că Guvernul a emis Ordonanţa 22/2009 privind înfiinţarea ANCOM care precizează că preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi vor fi numiţi de preşedintele României, la propunerea Guvernului, însă Comisia Europeană a cerut ca această Autoritate să fie independentă şi atunci el a elaborat această propunere legislativă.

Termenul de dezbatere şi vot final a fost stabilit la 2 iunie, acesta fiind depăşit, propunerea legislativă se consideră adoptată tacit. Camera Deputaţilor este primul for sesizat, Senatul este Cameră decizională.


×
Subiecte în articol: redactie