x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Camere şi accesorii foto

Camere şi accesorii foto

de Mihai Manole    |    28 Noi 2007   •   00:00
Camere şi accesorii foto
Sursa foto: YOSHIKAZU TSUNO/

Veniturile din vănzările de accesorii foto cresc intr-un ritm mai alert decăt cele provenite din vănzările de camere foto.

Vănzările de camere digitale au crescut cu 20%, din punct de vedere al unităţilor comercializate, dar veniturile au inregistrat o creştere de numai 3%.

Concluzia aparţine unui studiu recent al NPD Group, in care se analizează piaţa de profil pe parcursul unui ciclu de 12 luni, incheiat in septembrie 2007. Veniturile din comercializarea accesoriilor pentru camere digitale (carduri de memorie, lentile, baterii) au crescut, in aceeaşi perioadă, cu peste 50%.


FOTO ONLINE. Am luat pulsul pieţeii online autohtone de camere foto digitale. Astfel, Marius Dinu, Product Manager eMAG, ne-a declarat că in primele 9 luni ale anului au văndut 21.000 de camere foto digitale, in valoare de 4,14 milioane de euro. Trendul de creştere este de triplare a vănzărilor, de la un an la altul. In privinţa accesoriilor vănzările se situează undeva in jurul sumei de 600.000 de mii de euro. Mădălin Durca, Marketing Manager Pcfun.ro susţine că cele mai văndute accesorii sunt cardurile de memorie, acestea ocupănd un procent de 10% din vănzările de camere foto.

Potrivit studiului NPD Group, cumpărătorii de camere DSLR sunt mult mai predispuşi la a cumpăra accesorii decăt sunt cumpărătorii de camere digitale mai simple, de tipul "apeşi şi fotografiezi".


CREŞTERI. Sărbătorile anunţă creşteri importante ale vănzărilor pe segmentul camerelor foto. Astfel, Pcfun.ro aşteaptă vănzări de 200.000 de dolari pănă la sfărşitul anului doar in această categorie, in timp ce eMAG estimează o creştere cu 150% a vănzărilor de camere foto in decembrie faţă de noiembrie.

×
Subiecte în articol: IT camere foto