x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Când furtul de fier vechi "taie" netul intercontinental

Când furtul de fier vechi "taie" netul intercontinental

23 Aug 2010   •   00:00

Trei vânzători de fier vechi din Bulgaria au fost arestaţi luni, după ce au tăiat accidental un important cablu de fibre optice, provocând o pană de internet de zece ore între Germania şi Asia, a anunţat Ministerul de Interne, citat de AFP.



Cei trei bărbaţi săpau gropi în satul Iambol, din sud-estul Bulgariei, în căutarea de cabluri metalice pe care să le vândă, când au secţionat din greşeală un cablu de fibre optice folosit pentru transferul de informaţii internaţionale de către bănci, servere şi alte forme de telecomunicaţii între Germania şi Asia.

Incidentul, care a avut loc în noaptea de 18 spre 19 august, a provocat o pană de zece ore, al cărei prejudiciu este estimat la 900.000 de euro pentru operatorul cablului respectiv, potrivit comunicatului Ministerului bulgar de Interne.
Furtul de cabluri din metal provenind de la liniile telefonice, liniile de cale ferată sau cele ale companiilor de electricitate este frecvent în Bulgaria, unde vânzătorii de fier vechi speră să îşi sporească veniturile prin intermediul acestui comerţ.

×
Subiecte în articol: IT